קשיים בזוגיות: מה גורם לבלבול?
מורן
גירושין- מבולבלת
⌄
שלום רב,
אשתדל לתמצת ככל האפשר ולהעלות על הכתב את תחושותיי. אני זקוקה לעזרה דחופה, מצבי הנפשי קשה מנשוא. אני בת 30 נשואה 7 שנים ואמא לשני ילדים. לאחרונה התחלתי לעבוד בעבודה חדשה ואני נמצאת בשיא של צמיחה בקריירה. התאהבתי בבוס שלי (זה הדדי), אבהיר כי לא בגדתי בבעלי . משך חןדשים אני חוזרת הביתה בתחושות קשות, לא מסוגלת לתפקד וגם לא להסתכל על בעלי, שלא נדבר על יחסי מין. עד שיום אחד בעלי החל לחשוד בהתנהגותי המוזרה והחל לתחקר אותי בעניין. לא סיפרתי לו את האמת אך אמרתי לו שאינני אוהבת יותר והחלטנו להתגרש. כבר הגשנו הסכם גירושין לרבנות ונקבע לנו מועד חדיון מתן הגט. בעלי טס לחודש וחצי לחול ״ להרגע״ . בינתיים, סיכמנו עם הבוס שכל עוד אני עובדת שם לא יהיו בינינו יחסים רומנטים. אני לא מתכוונת לעזוב את העבודה. בעלי עזב את הארץ לפני שבועים ואני לא מתגעגעת אליו כלל. מתגעגעת רק לנוכיות, עזרה עם הילדים ודמות גברית בבית. אדגיש כי כבר מספר שנים אני לא נמשכת לבעלי ומרגישה שהזוגיות שלנו ״מתה״ כנראה לאור זאת יצאתי בחיפוש אחר זוגיות ולא שותף לדירה ועוזרת עם הילדים. כיום, סיימתי את הרומן (שלא היה) עם הבוס, בעלי בחול ואני מאוד מבולבלת.. אני בחרדה קשה, לא אוכלת לא ישנה , מתקשה לתפקד עם הילדים ומרגישה חוסר טעעם לחיים. בבקשה עיזרו לי , לפחות עזרה ראשונית, מה עלי לעשות כדי לצאת מהמצב הזה.. זה בלתי אפשרי להמשיך ככה. תודה מראש.
מורן
גירושין- מבולבלת
⌄
רציתי להוסיף עוד נקודה חשובה, הצעתי לבעלי לפנות ליועץ זוגי, הוא מסרב וטוען שהבעיה אצלי ולא אצלו והוא סבור(למראת שלא יודע את הפרטים הוא רק חושד שמדובר במעורבות של אדם נוסף ממקום העבודה) כי עלי לעזוב את מקום העבודה. והוא לא מוכן לפנות ליעוץ זוגי.. ועוד דבר, החלטתי לעבוד על עצמי ולחסום את הרגש שלי לבוס (זו החלטה הדדית וסיכמנו שגם הוא עובד על עצמו באותו כיוון).. כלומר, לחזור ליחסי עובד מעביד נורמלים... האם הדבר אפשרי? האם יש סיכוי שאצליח לחסום את עצמי מבחינה רגשית ולהפסיק להרגיש כלפיו אהבה כשאני ממשיכה לעבוד שם? אצייין שלעזוב את מקום העבודה לא עומד על הפרק... ועוד דבר, מדובר בעבודה זמנית ..בעוד 8 חודשים אעזוב(מדובר בסטאז' לתקופה של שנה).אנא עזור לי... תודה.
ד"ר אורן חסון
לפחות כיוון ראשוני, אבל רצוי יותר.
⌄
מורן יקרה,
ממה שכתבת, האמת היא שאני לא בטוח אם הקושי שלך עם בעלך הוא ההתאהבות שלך בבוס או לא. ועוד לא הבנתי בודאות גם מה עם היחסים שלך עם הבוס – אני מבין שהם נסתיימו, ולא כתבת אם זה מצידך או מצידו, ואם הוא מפעיל עליך לחצים כאלה או אחרים. אם לא יהיו לחצים מצידו של הבוס בעבודה, ואם הוא לא עובד איתך מאד צמוד, יתכן שתוכלי להתגבר על זה, אבל גם סביר שתצטרכי עזרה חיצונית, שזה אומר ששיחות עם איש מקצוע יעזרו לך באופן משמעותי.מה שעוד לא ברור לי הוא מה את רוצה. חשבתי שאת היא זו שרצתה להיפרד מבעלך כי את לא מאוהבת בו. האם סיום הסיפור עם הבוס גורם לך לפחד מהלבד? אם זה חלק מהסיפור וחלק מהבלבול, חשוב באמת שתעשי שיחות כאלה. את מוזמנת לקרוא באתר שלי ולראות אם משהו ממה שאני מציע לפונים אלי יכול להועיל לך, ולו לעזרה ראשונה כדי לקבל כיוון.