התלבטויות בזוגיות: מה לעשות?

תאריך פנייה: 04.02.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אחת שלא יודעת
קשר לא מאוזן
04.02.2012 • 04:27

שלום,
אני ובן זוגי כמעט שנתיים יחד, בשנות העשרים המאוחרות. הוא הקשר הרציני הראשון שלי, מלבד הרבה מאד פרטנרים לסקס ומעט מאד קשרים שלא חצו את סף החצי שנה.אני נמשכתי בתחילת הקשר לתכונות בו שהיום אני מוצאת מבוטלות, ואפילו מרגישה שהן יגרמו לו להיות בן זוג לא מספיק טוב בעתיד (משפחה וכו'), והתכונות הן בעצם חוסר ביטחון בולט, תלותיות, היה בתול כשנפגשנו (בגיל מאד מאוחר), פחדנות מלקיחת צעדים משמעותיים וגם סתמיים. אני מבינה שהפחדים שלו לא נובעים ממני אבל התכונות אופי שלי מתחזקות אותם ולא מאפשרות שינוי- אני שתלטנית מטבעי, ביקורתית, ושנינו באופן כללי חמי מזג כך שכל שיחה הופכת לויכוח שהופך לריב.אני רציתי לאפשר לו להתפתח ע"י כך שדחפתי אותו לצאת עם חברים שלו, אך מצד שני כשהתחיל לפתח תחביב כלשהו שגזל את זמננו המשותף הטלתי עליו וטו וכשאיימתי להיפרד הוא נטש את התחביב.בגדול, אני שואלת את עצמי, האם אני מוצאת במערכת היחסים הזו את מה שאני צריכה, או שאני בסך הכל מאכילה איזה צורך בתוכי לשליטה? בהתחלה הייתי בטוחה שזו אהבת אמת ושאנחנו נועדנו האחת לשני, והיום אני כבר לא רואה מבעד לתסכול והדמעות.האם אנחנו צריכים להישאר יחד, למרות שזה הורג את שנינו ולא מאפשר לו להתפתח.? כבת זוג אני מנסה להיות תומכת עד כמה שאפשר כשמדובר בפיתוח האסרטיביות שלו, ביכולות שלו להתקדם במקום העבודה, אבל אז מגיעה תקופת שפל למשל וריבים כל יום, שמחזיקים אותו ער בלילה ופוגמים לו בעבודה. כך שבעצם אני הורסת לו.הוא כשהוא נשאל מדוע הוא איתי, אמר שמשום שהוא אוהב אותי בצורה מטורפת.התחננתי שנלך לטיפול זוגי, והוא לא חושב שזה רעיון טוב, משום שאני צריכה לטפל בעצמי והוא בעצמו.אציין שהתחלתי טיפול אבל הפסקתי כמה חודשים אחרי שהתחלנו לצאת.תודה.התייעצתי כבר עם פסיכולוג

ד"ר אורן חסון
התייעצות נוספת?
05.02.2012 • 00:06

אחת יקרה,
נראה לי שאת צריכה להחליט קודם מה את רוצה. אני חושב שיכול להיות שאת לא בטוחה שאת יכולה לדעת מה את רוצה, ואולי גם שאת לא בטוחה אם לא תזיקי גם לקשר הבא שלך, ולכן את נשארת כאן, כי כאן יש מישהו שרוצה אותך. כתבת "התייעצתי כבר עם פסיכולוג". האם זה אומר שאת בטיפול? ששאלת מכר שהוא פסיכולוג תוך כדי קפה ועוגה של ארוחת בוקר? – כלומר, אם מדובר במישהו מקצועי שמכיר אותך, הוא אולי צריך לעזור לך להבין את עצמך, כדי לדעת לאן ללכת, ובודאי שיש לו יותר כלים ממני, שאני מכיר אותך על סמך מכתב קצר בלבד. ואז אני תוהה למה בכל זאת את מחפשת תשובות כאן? אני מניח שהתשובות שקיבלת לא סיפקו אותך. אם את חושבת שאת זקוקה להבנות טובות יותר, הן של היחסים שלך עם החבר שלך, והן של אופי היחסים שלך עם בני זוג בכלל ואיתו בפרט, אנא חזרי לטיפול או לכי למישהו שתתחברי אליו יותר. תשובה כאן לא תוכל לתת לך את זה.בכל מקרה, אם התשובה שאני נותן לך בפורום אינה מספיקה (מה שנראה לי הגיוני, אבל אולי בדרך כלשהי כן כיוונתי אותך לאנשהו), ואם תרצי להתייעץ איתי עוד, אנא בדקי באתר שלי את האפשרויות השונות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083