התמודדות עם חוסר אמון וקינאה בזוגיות
קרן
חוסר אמון ללא סיבה ?
⌄
היי ,אני יוצאת עם חברי זה 7 חודשים ,נכנסתי למערכת יחסים ללא אמון בגברים עקב בגידה שהיתה בעבר (הוא בי) , לאחר חודשיים גיליתי כי חברי מתכתב בצורה "מצחיקה ומינית " עם חברה של החבר הכי טוב שלו, ידעתי שהוא לא נמשך אליה ואין בדברים האלו כלום , וביקשתי ממנו שיפסיק את ההתכתבויות ה"גסות" האלו כי זה גורם לי להרגיש לא בנוח וזה לא מכבד אותי, הוא אכן הפסיק, לאחר כמה חודשים חשדתי בידידות שלו עם מישהי מכיתתו (לומד באוניברסיטה) יש לציין שיש לה חבר ואין ביניהם שום דבר מיני (שוב) הוא נשבע ששיחותיהם מתמקדים אך ורק בלימודים , האינטואיציה שלי הובילה אותי לחטט לו בפלאפון ולגלות התכתבויות כמו -מתי תחזרי , אני מתגעגע, את אחת היפות וכדומה , מחמאות מפה עד הודעה חדשה, המחמאות פחות הפריעו לי כי הוא נחמד לכולם כולל גברים (מלך, תותח, מתאים לך החולצה בלה בלה בלה) , השקר שהוא מדבר איתה רק על לימודים היה יותר חזק, והוא עוד טען שאני גרמתי לו לשקר.לאחר התעמתות איתו הוא טוען שאין בדברים האלו פלירטוטים ושהוא לגמרי מודע למה הוא אומר והוא לא סיפר לי כי הוא העדיף לא לריב איתי.עכשיו יש ידידה חדשה , שגם היא מהלימודים , שעיקר השיחות הן על לימודים ועל ידיד משותף שלהם שהיא מאוד רוצה , אך השיחות הן בשעות מאוחרות בלילה בעיקר (כשהוא בעבודה) ומשום מה הן אף פעם לא מתבצעות לידי (עם אף אחת מהידידות שלו לכאורה).הוא לא מספר לי מתי שהם מדברים וגיליתי שהוא מחק שיחות ממנה והתכתבויות ממנה. הוא כמובן נשבע שהוא נאמן לי והיא לא מושכת אותו בעליל.אני יודעת שהוא לא שוכב עם אף אחת , אני יודעת שהוא לא מפתח עם אף אחת כלום , לא לעתיד ולא לעכשיו, אני מפחדת שהוא לא יודע את גבולותיו , הוא מאוד כועס עליי שאני לא סומכת עליו שהוא יודע את הגבולות , ושאין לי אמון בו ששום דבר לא קורה ויש כזה דבר ידידות בלי שום רצון למשהו מיני. לי אישית אין ידידים שלא היה לי בעבר איתם משהו מיני ולכן מכאן המחשבה שלי קצת מעוותת בענייו ואני מודעת לזה.אני יודעת שאני מעבירה אותו גהנום כבר 7 חודשים והוא עדיין נשאר איתי כי הוא אוהב אותי , אבל כרגע המצב הוא שאני נמצאת בחוסר אמון שגורם לו להסתיר דברים לא תמיד רלוונטים ומהותים אשר נהפכים לכאלו כי מסתירים אותם .כרגע המצב הוא שלטענתו הוא נשאר איתי כי הוא לא רוצה לפגוע בי אבל הוא הבין שאין ביננו עתיד כי אני לא נותנת לו להיות מי שהוא,ובעצם הוא מחכה שאני אבין את זה. יש לציין שהוא הסכים לא להיפגש עם ידידות אחד על אחת ,למשקה ארוחה בירה לימודים וכיו"ב , למרות שהוא לא מבין את הבעיה בזה אך מוכן להתפשר . (לחברות הקודמות שלו היתה בעיה עם זה אך הוא די היה משתיק אותן ועושה מה שהוא רוצה).אני מאוד רוצה להציל את הקשר הזה כי אני יודעת שהוא באמת נאמן , אין לי שום ספר באהבה שלו אליי, אני יודעת שגם עכשיו שהוא חושב שאין עתיד הוא לא יפתח או מפתח שום דבר עם אף אחת, אני יודעת שהוא עדיין אוהב אותי ולכן קשה לי להאמין שהוא נשאר רק בגללי , אני מקווה שהוא עדיין חושב שאני אשתנה. ואני יודעת שאני חייבת.איך אני נותנת אמון ?< איך אני מכניסה דברים לפרופורציה ?
ד"ר אורן חסון
כלים להתמודד עם קינאה
⌄
קרן יקרה,
האופי שלכם – חוסר האמון הבסיסי שאיתו הגעת לזוגיות והנטייה החברתית שלו, גרמו לדינמיקה תקשורתית לא טובה, ולפי דברייך הבנת זאת. כרגע, כדי להימנע מעימותים, אתם לא מדברים על הכל באופן פתוח, ולכן לא מצליחים לפתח יכולת להבין עד הסוף זה את זה (דו צדדי!) ודרך זה גם לפתח אמפתיה וביטחון הדדי. יש דרכים לטפל בזה, אבל זה לא קל לעשות זאת לבד כאשר האמוציות מנהלות אתכם – אותך החרדות שהוא מסתיר ממך דברים, או הקינאה כאשר הוא לא, ואותו – הפחד מהעימותים הללו. אם אתם באמת חושבים על עתיד משותף – לכו ליעוץ זוגי. אם את חושבת שהוא לא יסכים – לכי בעצמך לטיפול, כי זה ייקל עליך, וגם תיעזרי ותקבלי כלים לדעת איך לומר ומה לומר, כך שדברייך יישמעו, אבל הם לא יהיו עימות, ושתדעי להתמודד, או לדעת איך לנהוג אם לא תקבלי מיידית את מה שאת רוצה ממנו.את יכולה גם לקרואעוד על הקינאה כאן, ועליעוץ לזוגות צעירים כאן.