קשיים בזוגיות: יחסים עם ההורים
אלמונית מ
בעיות עם החמה שמשפיעות על הזוגיות.
⌄
שלום
ד"ר אורן חסן,אני ובן זוגי היקר מתחתנים בעוד חודש. בסה"כ אנחנו 6 שנים יחדו. הבעיה החלה כאשר אמו של בן זוגי סיפרה לו משהו קריטי ביותר עבורי וביקשה לא לספר (בן זוגי סיפר לי את הסוד שהוסתר ממנו כל חייו). מאז אותו הרגע היחסים שלי עם חמתי "התקלקלו". חמי וחמתי הרשו לעצמם לדבר על ההורים שלי שלא במקום, להשפיל אותי וכמובן לשוחח עלי מאחורי הגב עם בן זוגי בטלפון כאשר אני שומעת הכול.חשוב לציין שלפני התקרית הזו יחסי עם חמותי היו תקניים וחבריים.מאז שהייחסים הצטננו, כל פעם שאני ובן זוגי מגעים אליהם אני שקטה יחסית לעצמי אך, כשאני מביעה את דעותי שמנגדות לדעות חמותי היא נפגעת מאוד.דבר נוסף שמפריע לי מאוד-חמותי כל ערב מתקשרת אלינו ולא מבקשת לדבר עימי.בנוסף, בשיחות עם בן זוגי היא משמיצה אותי ומשתמשת במנפולציות רבות כגון:שאנו גורמים לה נזק בריאותי ובגללנו היא חולה.גם אני וגם בן זוגי מרגישים נורא אחרי השיחה עימה (שאותה אני שומעת) ויסורי מצפון על כך שהיא חולה בגללנו.חשוב לי לציין, משפחתו של בן זוגי מונה 2 אחים נוספים שאחד מהם נשואי והיא מתנהגת אל אישתו ואליו באותה הצורה.מה לעשות? נמאס לי מהסיטואציה הלא נעימה הזו שפוגעת ביחסים שלי עם בן זוגי ומדירה שינה מעיננו.אני אשמח לקבל פתרון או עצה לבעיותי,אלמונית.
ד"ר אורן חסון
פגיעות ורגישות
⌄
אלמונית יקרה,
את מספרת סיפור לא קל, והוא התחלה מאד לא טובה לזוגיות. לא בגלל בן זוגך, כמו בגלל הקשר עם הוריו, שהופך להיות מורכב, ובגלל שבן זוגך נשאר תקוע באמצע, ויהיה לו קשה. וכשאת והיא בחיכוכים כאלה ובמחלוקות כאלו, יהיה לו קשה מאד. וגם לך, כי תרצי אותו לגמרי לצידך ואולי לא תמיד הוא יהיה שם.אלא שאני לא יודע מי תרם מה ולמה. לפי מה שאני קורא אצלך, יתכן שגם את וגם היא פגיעות מאד. מה שמקשה על העניינים. היא נפגעת בקלות ממך, ואת נפגעת בקלות ממנה (וקל להסיק את זה מהעובדה שאתן ביחסים לא טובים, ובכל זאת את נפגעת מאד כשהיא מדברת איתו ולא מבקשת לדבר איתך). קשה. צריך אורך רוח. ואולי את והוא צריכים יעוץ זוגי כדי ללמוד להתמודד עם מערכת יחסים לא פשוטה, ביניכם, – כי זה יגיע גם אליכם אם לא הגיע עד עכשיו.