פגיעה בזוגיות: איך להתמודד
אלה
מה לעשות
⌄
שלום
לךאני נשואה כ 14 שנה עם שלושה ילדים. מתוך הסכמה ואידיאולוגיה גידלתי כמה שאפשר את ילדי בחינוך ביתי עד גיל שלוש היות ורצינו שאחד ההורים יהיה מאוד נוכח בחיי הילדים כשהם שבים מביה"ס וכ"ו כך שהייתה הסכמה על הדרך שלנו. עם הזמן בעלי הקים עסק משלו שהלך והתפתח והצליח מאוד כמובן שאני פיניתי מקום גם לעזור בכל מה שאפשר בעסק כך שהקיום של התא המשפחתי היה בראש מעייננו ולא כל כך התייחסנו למי עושה מה. חיינו היו מושתתים על כבוד וחופש הדדי.בשבוע האחרון היה לנו ויכוח סוער שבסופו הוא אמר לי כי הוא מפרנס אותי מאז שהכרנו בצורה ממש מעליבה. כמובן שאני מאוד מאוד נפגעתי ואני אובדת עיצות איך להמשיך מכאן. מרגישה קצת נאיבית שלא דאגתי לעצמי כל השנים. בתוכי ידעתי שהדרך שלנו נכונה וכי זו הדרך לגדל ילדים בעולמינו .... אודה לך על איזו הכוונה . בתודה מראש
ד"ר אורן חסון
לירות בכוונה לפגוע
⌄
אלה יקרה,
האמת? פחות מטריד אותי תוכן הדברים שלו. הוא התכוון לפגוע, ופגע בנקודה כואבת. זה המסר העיקרי. מדוע? אני לא יודע. זה יכול להיות נקודתי, בגלל תסכול הנובע מהויכוח הסוער, וזה יכול להיות משהו עמוק יותר. כשהדברים נרגעים, תוכלי לומר לו שמה שאמר פגע בך, כי השקעת הרבה בבית ובילדים ובו. את לא צריכה לפרט מעבר לזה. הוא יודע את כל אלה. את לא צריכה שיודע בטעות שלו או שיגיד שהוא חושב אחרת. השאירי זאת על השולחן, וסמכי על זה שהוא יבין את כל אלה. חשוב יותר שיהיה ביניכם דיאלוג ושתדעו לנהל קונפליקטים ללא פגיעה הדדית. זה הרבה יותר חשוב מאשר להעלות ויכוחים שעלולים לגרום לנזק, כי הוא עלול, בויכוח, להצדיק את עצמו רק כדי שלא להיראות טועה, ולהתחפר בעמדה שגם הוא יודע שהיא לא נכונה. ככל שהוא יתחפר בה יותר, כך היא תהפוך לעמדה הממשית שלו. עזבי את זה. לימדו לדבר ולא לפגוע.
אלה
לירות בכוונה לפגוע
⌄
תודה.אתה מדהים בהקשבה ובתשובות שלך. אקח את עצתך "לימדו לדבר ולא לפגוע"...כנראה שבכל זאת יש שיירים ממערכות יחסים גרועות של ההורים שלי ושלו שנספגו בנו ולפעמים מרימות ראש. תודה.