התמודדות עם משבר בזוגיות
מורן
בעיה
⌄
היי..יש לי בעיה אני בזוגיות כבר 5 שנים במשך השנתיים האחרונות על חבר שלי עוברים רגעים ממש קשים אמא שלו עשתה תאונת דרכים קשה ונשארת משותקת בכל גופה ובנוסף יש לו אחות נכה והוא מטפל בשניהם.. בתקופה האחרונה הוא נהיה עצבני בצורה קיצונית כל דבר שלא טוב לו הוא צועק ומקלל גם אותי גם בבית שלו בכל מקום..הייתי רוצה לשמוע המלצה למה אני צריכה לעשות..אני עדיין לא נשואה וכרגע בשלב של פרידה בגלל הדבר הזה..
מורן
בעיה המשך
⌄
אני רוצה להוסיף.. שהוא פשוט התחיל לקלל בצורה שאני כבר לא מוכנה לקבל ואני נפרדתי ממנו בגלל זה.. ואני יודעת שתגיע השיחה שהוא יגיד לי שהוא ישתנה והכל אבל אני מפחדת להאמין לו.. אנחנו היינו אמורים להתחתן עוד שנה(דיברנו על זה הוא עוד לא הציע) ואני ביטלתי את הכל מתוך פחד.. אני קוראת פה הרבה הודעות של בחורות שככה זה התחיל אצלהם צעקות קללות ובסוף אחרי החתונה הם בכלל לא הכירו את בן זוג שלהם..מה אני אמורה לעשות פשוט לעזוב אותו וזהו??
ד"ר אורן חסון
התמודדות עם משבר
⌄
מורן יקרה,
הנטייה הטבעית במקרים כאלה היא לומר לעצמך שהוא במצב קשה, ושהיית רוצה להיות מסוגלת להיות לצידו בטוב וברע, כפי שהיית רוצה שיהיה לצידך. אלא שאת מתארת מצב שהופך להיות בלתי אפשרי. אם הפוטנציאל שלו טוב, ואם את חושבת שיש סיכוי, התני את כל העניין ביעוץ זוגי/נפשימשותף(כדי שתהיי שותפה לתהליך, ותדעי מה קורה, וגם – שתוכלי לתרום ולעזור). ואם לא... אז אכן חבל. אבל אם את לא יכולה להמשיך כך, את לא יכולה להמשיך כך. חשבי היטב על העניין, וגם על התנהלות החיים המשותפים איתו כמה שנים קדימה.