קשיים בזוגיות: טיפול מיני וייעוץ

תאריך פנייה: 21.05.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מירון
נמצאת במצוקה
21.05.2013 • 22:59

אורן שלום,אני במשבר בזוגיות...אני מרגישה שעצוב לי כל הזמן. אני מבולבלת, כועסת, מרגישה שאני מבזבזת את החיים שלי על שטויות. אני נשואה ויש לנו תינוקת- אותה אני מאוד אוהבת- היא החלק הוורוד יותר של חיי. עשיתי שנת סטאז בהוראה על מנת שהשעות יתאימו לטיפול בתינוקת ועכשיו משהסתיימה השנה אני מחפשת עבודה אחרת בתחום שלי הקשור לביולוגיה. אז זה נדבך אחד שמציק לי, אבל אני לא מרגישה שיש לי נחמה בזוגיות שלי. אני לא נהנית מהסקס שלנו- חושבת שהוא טכני ואפילו אמרתי את זה לבעלי. אני חושבת שהעניין נובע בגלל סתמיות בזוגיות, אם אני לא מרגישה קרובה מספיק אליו אז אני לא מצליחה ליהנות מהסקס איתו. גילוי נוסף: כשהכרנו לפני קרוב לארבע שנים היה סקס ממש טוב בחודשים הראשונים אבל אז התפרץ אצלי הרפס גניטלי, תקופה ארוכה לא קיימנו יחסים ואחכ אני לא נהנתי וכאב לי מאוד אבל קיימתי יחסים בכל זאת משום שרציתי לרצות אותו..בנוסף גם השקעתי במין אוראלי שלא באמת נהנתי ממנו אלא רק רציתי שיסתיים כבר. זה מה שקורה כשמגיעים מחינוך מרצה כנראה, תמיד מנסים לרצות את הכל ואת כולם...באיזשהו שלב הפסקתי. הסיבה שהפסקתי לרצות היא כי הבנתי שבעלי הוא אדם שדואג קודם כל לעצמו. העניין הוא שלהריון נכנסתי במקרה, התחתנו כשהייתי בהריון ועל פניו הייתה אהבה - אני יודעת שלפחות מצידו, אני מודה שאין לי מושג כבר מה אני מרגישה...אני יכולה להתגעגע אליו או לא לדעת איך לנהל את החיים בלעדיו מצד שני לא מתחשק לי בכלל לשכב איתו...אני לא נהנית איתו בבילויים ולכן אני לא יכולה לומר שיש לנו זמן איכות ביחד...אני פוחדת להודות במשהו שיתכן והוא אמיתי: יכול להיות שהתחתנתי עם גב שלא לגמרי עושה לי טוב..אני מרגישה שהוא משבית את השמחה שלי. אני לא מרגישה טוב עם עצמי לידו..להיפך, הוא תמיד אומר לי שכמה שמה שאני אומרת אלו שטויות, מזלזל ברגש שלי, מבקש שאעביר כל דבר לא מסוגל להכיל אותי. מה שאני כן אוהבת אצלו זה שהוא מפשט את החיים...הוא מאפשר לי להצליח איכשהו להיכנס לבועה ולהרגיש פחות לגביי הכל- לדוגמא לפני שהכרתי אותו הייתי צמחונית 12 שנה ואיתו הרגש שלי איכשהו קופא...אני לא חושבת שבן הזוג אמור להחיות אותי אבל חייבת להיות איזושהי התרגשות לא? משהו...וככ עצוב לי..עברתי על צאטים מקודם שהיו לנו לפני שלוש שנים ושם הוא עוד הביע רגשות כלפיי היום אני צריכה ממש להתאמץ כדי שהוא יאמר לי משהו שהוא מרגיש כלפיי. אני יודעת שהוא אוהב אותי אבל זה לא מספיק..אני מחפשת את ההשקעה הזו שלא מספקת אותי. גם בסקס ובחיים עצמם...השיחות שלנו ככ משעממות אותי ואנ מאשימה את עצמי בין היתר. אבל אני מרגישה מנוונת איתו...הוא עסוק בכל מיני תחביבים שהוא אוהב ואני מרגישה שאין לי חשק אפילו או זמן להתחיל להעמיק בהם כי מה שמעניין אותי זה איך אנחנו אמורים לשרוד את השנים האלו ביחד אם כבר בתחילת הדרך יש לי חוסר סיפוק- היום אפילו עברה לי המילה בגידה בראש- פשוט מתחשק לי להרגיש (לבגוד אני לא אבגוד כי חד וחלק אין לי אומץ ואני רוצה להאמין שאני יותר מוסרית מזה..) אבל מפתחים רגש שלא קיים בי עוד כלפיו? אולי מההתחלה לא היינו צריכים להתחתן ואנחנו בכלל לא מתאימים אבל אני מרגישה שמאוחר מדי...ואני גם לא יכולה לסגת. פשוט מצוקה...עוד דבר- אני מרגישה שכששואלים אותי אם אני אוהבת אותו אז אני אומרת שכן אבל זה לא יוצא לי לגמרי בשיא הטבעיות...

ד"ר אורן חסון
להגיע לשורש הבעיה, ולהתחיל משם
24.05.2013 • 18:31

מירון יקרה,
יכול להיות שבן זוגך לא בהכרח אדם שדואג לעצמו בלבד, אלא שהוא התעייף מלדאוג לך כי הוא לא ידע מה לעשות כדי להקל עליך.יש לכם קשיים במיניות שלכם לא רק בשל היחסים הלא חמים מספיק שלכם, אלא בגלל המיניות שלכם שנפגמה בדרך, ושלא הצלחתם להתגבר על המשקעים שלכם כתוצאה מכך. את רצית לרצות אותו, ושכחת את עצמך תוך כדי. הוא התרגל, ואולי הבין כי היה לו קל להבין, שאת בסדר עם זה, כי לא אמרת שום דבר עד לאחרונה. או שלא אמרת מספיק חזק.להערכתי, אתם צריכים לעבור טיפול. ואוסיף עוד - כנראה טיפול מיני, או לפחות תהליך של ייעוץ זוגי שיעסוק גם במה שקרה במיניות שלכם. כנראה אי ההתאמות שהיו לכם אז כשסבלת כאב ועשית זאת בכל זאת, גרמו לך לריחוק רגשי ממנו. טבעי שזה יקרה, אבל לא טיפלתם בזה אז, ולא טיפלתם בהשפעות המשנה של זה, ה"התקרבנות" שלך מחד, והקהות שלו לרגשותייך מאידך. אני לא בטוח שזה היה קודם, אבל זה קרה בהמשך.האם היו גם דברים נוספים? - אני לא יודע. בחרת לדבר דווקא על הדברים האלה, ואולי משום שאלה הם באמת העניינים הרלוונטיים. אולי כי נקרה בדרכך גבר שמצא חן בעינייך, ואז צפו ועלו כל הקשיים המיניים שהיו לכם בעבר. כך או כך, יתכן שאת מציפה היום הרבה דברים שהם שוליים, כדי להסביר ולהצדיק את עצמך כלפי עצמך, כשהמקור הוא זה שכתבת עליו, ושעליו דיברתי כאן.אני מציע שתחפשי באתרהאגודה הישראלית לטיפול מיני (איט"ם), מטפל שעוסק גם בטיפול מיני וגם בטיפול זוגי. נראה לי ששני העניינים גם יחד רלוונטיים לכם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083