תמיכה בבן זוג מיואש
בר
חוסר מוטיבציה
⌄
שלום,
אני ובן זוגי כמעט 3 שנים יחד ובשנתיים האחרונות מלווה אותי התחושה שהוא חסר מוטיבציה, עייף.בתחום הבריאות- הוא סובל מתסמינים שפוגעים באיכות ובנוחות החיים, אכן נבדק אצל מומחה אך הבעיה לא נפתרת הוא עובר כל יום בתקווה שהבעיה תעבור לבד, מפסיד המון ימי עבודה בסבל רב (!) מבלי להמשיך לבדוק.בתחום ההשכלה- לבן זוגי אין השכלה גבוה, הוא עובד בעבודה שאינה לרמת יכולותיו והוא לכן ממורמר מאוד אך למרות כל זאת, אינו עושה דבר ע"מ לשפר את מצבו- להתחיל ללמוד, לחפש עבודה חדשה.מיותר לציין שמעבר לנושא המימוש העצמי וההכרה בעבודה יש את נושא הפרנסה, אנו מתכננים בע"ה להתחתן ולהקים משפחה ועם משכורת כמו שלנו היום, יחד עם יוקר המחיה, איני מאמינה שנוכל להקים משפחה ולגדל ילדים בנחת. הוא יודע זאת אך עדיין אינו עושה דבר- אני חוששת. בתחילה דיברנו הרבה בנושא, העלתי רעיונות לתחומי לימוד שונים, תזכרתי ודירבנתי אותו תוך הדגשת החשיבות אך כשזה לא עזר ניסיתי לשנות גישה ולהרפות אך גם זה לא עוזר. כל תחנוני ואיזכורים לדבר נענים ב"את צודקת" אך שום דבר לא קורה.כבר 3 שנים אני זו שמשלמת את שכה"ד, חשבונות וכד'.כשזה נוגע לפרנסה, לימודים ותחום עיסוק אני מאמינה ויודעת שיצליח-הוא בחור מבריק, מוכשר ומסור מאוד אך לא יודעת איך להניע אותו. וכשזה מגיע לתחום הבריאות אותה הוא מזניח- אני ממש מיואשת, מודאגת ולא יודעת איך ומה לעשות, באיזו גישה לנקוט..אם לומר את האמת, אני חושבת כי מתחילת הקשר הוא לא הניע את עצמו בנושאים חשובים כמו השכלה ובריאות אלא רק במה שקשור לתחביבים שלו.האם לדעתך זה ייאוש? פחד? איך אוכל לדרבן אותו ולתמוך בו בלי שירגיש לחץ?אודה לעצתך,בר.
ד"ר אורן חסון
החיים של "מיואש"
⌄
בר יקרה,
סבל פיזי רב גורם לחוסר מוטיבציה כמעט בכל תחום. חשוב לשכנע אותו לטפל בזה, ולגרור אותו באוזן לרופא אם אפשר...אבל אז את גם מנצלת את הבמה לספר לי עד כמה את לא מרוצה ממנו גם בתחומים אחרים. אני לא יודע אם את יכולה לשנות את זה. אני לא יודע מה יכול. בעיקר כי אני לא מכיר אותו ולא מבין מה מניע אותו או מה מייאש אותו. האם זה רק העניינים הבריאותיים? אולי, ואולי לא.ושאלת את השאלה הכי קשה - איך לדרבן אותו ולתמוך בו מבלי שירגיש לחץ? - זה קשה. מאד. זה להמשיך לעשות זאת בעדינות, ולהתאזר בסבלנות. אני בטוח שזה מה שאת עושה, ושזה מה שעשית כבר במשך הרבה זמן, ואולי משהו השתנה אבל בקצב איטי מדי. אני חושב שעכשיו מתחיל להגיע הזמן שבו את מתחילה לאבד את האמון בכך שזה יקרה. ואולי בצדק, מבינה? אני יודע שזה מאכזב, אבל מבלי להכיר אותו אין לי דרך בדוקה לומר לך מה מייאש אותו כל כך, ולמה הוא לא מוכן להשקיע למען הצלחה שתגיע מאוחר יותר. ואולי, כי זה עובד לו וכי יש מי שמשקיע בו ותומך בו, והחיים של "מיואש" הם לא כל כך רעים.