קשיים בזוגיות: חוסר אמון ושינוי
שירה
תחושות קנאה - מה עושים?
⌄
שלום
ד"ר חסון,אני בת 30, נשואה שנה וחצי ואמא לתינוקת מדהימה בת 9 חודשיםהזוגיות שלי ושל בעלי היתה מדהימה - יחסים חמים כנים מלאים בחום ואהבה. למעט ויכוחים על הנושא הכלכליאני בזבזנית ועכשיו לא עובדת - מתחילה עבודה בשבוע הבא. תמיד אמרתי לבעלי שאעשה שינוי ולא עשיתי.עד לפני שבועיים שהתפרץ ויכוח ממש דרמטי בנושא -ובעלי אמר שיפתח חשבון בנק משלו. אני עשיתי מאז כל מאמץ לשינוי מחשבתי אצלי בנושא הכלכלי- ואכןהשתניתי מואד. דפוס ההתמודדות שלנו עם בעיות הוא שונה - הוא מסתגר ורוצה לעבד את הדברים ואני שונה אני מדברת כותבת בוכה מנג'סת וכו'בכל מקרה הוא התחיל לצאת בכל ערב מהבית, התרחק ממני לא חיבק, נישק וכו באומרו שהוא מאוד נפגע ממני וצריך זמן לחזור להיות מה שהיה.ואני התחלתי פתאם לחשוד שהוא נפגש עם מישהי אחרת, וגם ככה הגעתי לקשר עם בעית אמון בגסרים - בגלל חוייות ילדות (הורי גרושים) ובגללקשר זוגי קדום. התחלתי ממש לבלוש אחריו - בטלפון, מילים וביומן שהוא רושם את כל הדברים שהוא צריך לעשות.מצאתי סימנים לכך שהוא יצא עם מישהי - כלומ אין לי הוכחות אבל ברשימות שלו הוא תכנן ערב רומנטי, ובמיל הוא התכתב עם משיהי בצורה מפלרטטת.דיברנו על הנושא והוא אמר שהוא בעל נאמן לי אבסולוטית, בתקופת המשבר הוא יצא עם כל מי שרצה לצאת איתו כי הוא רצה מפלט ממני ומהמצב לדבריו אבל הוא אוהב אותי ורוצה לפתוח דף חדש. לפני כשבוע השלמנו, הוא שלח לי זר פרחים והתנצל על הכל. אני ממש התרגשתי ואחרי כמה דקות ההתרגשות הוחלפה במחשבה של למה פתאם הוא שולח לי זר פרחים ומשהו פה חשוד.אני מרגישה שכל האמון שבנינו קרס, אני מנסה להתקדם הלאה, להאמין בו ובכוונות שלו כי הוא באמת משתדל ויודעת שהוא אוהב אתוי, אבל אני לא מסוגלתלהשתחרר מהמחשבות הטורדניות האלו לגבי בגידות. ןלעקוב אחריו בחיפוש רמזים. כל פעם שהוא יוצא עם חברים אני נלחצת. בקיצוראני לא מסוגלת להמשיך כך. אני רוצה לחזור למה שהייתי אדם שמח מאושר עליז עם ביטחון עצמי. אני יודעת שאני נראית טוב, חכמה ומתחילה עבודה חדשה סוף סוף אחרי שמעט שנה בבית.השאלה שלי היא מה אתה חושב, איך להפסיק את החיפושים והמחשבות האלו, שהרי גם אם לא היה ולא נברא כלום בסוף משהו עוד עלול לקרות כמוהמשפט- 'מחשבה בוראת מציאות קיימת'.אני רוצה לשמור על זוגיות בריאה ועל המשפחה שלי. מצטערת על האריכות ותודה מראש
ד"ר אורן חסון
יותר מדי קשיים, וצריך לטפל בכולם
⌄
שירה יקרה,
מקצב הארועים לא ברור לי, אבל ברור שיש לכם קשיים רבים ושונים. יתכן מאד גם שכשם שאת לא בוטחת בנאמנות שלו, בשל מה שקרה, הוא לא בוטח בך בהבט הכלכלי. אני לא יודע אם הבנתי נכון את מה שאת כותבת, אבל אם את כותבת שאת בזבזנית, ולפני שבועייםעשית כל מאמץ לשינוי מחשבתי בנושא הכלכלי ואכן השתנית מאד... שבועיים אינם מספיק כדי לדעת אם השינוי הזה הוא ממשי. כך גם לא ברור אם המשבר שבעקבותיו הוא יצא עם כל מי שרצה לצאת היה בעקבות אותה שיחה לפני שבועיים, ונסתיים לפני שבוע, ומאז את לא מצליחה להשתחרר מהמחשבות הטורדניות הללו על בגידה. בודאי שזה כך, כי חלף רק שבוע!ואם את מדברת על תקופה אחרת, ועל דברים שקרו מזמן, ושחוסר האמון שלך הוא דבר מתמשך מאד, אז יש לטפל בזה. בין אם במסגרת זוגית, של יעוץ זוגי (רצוי), או במסגרת אישית, של טיפול פרטי.