קשיים בזוגיות: התערבות משפחה

תאריך פנייה: 06.02.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שוש
מרגישה שהכל אבוד
06.02.2013 • 20:37

אורן שלום אני נשואה עשר שנים במהלכן היו עליות וירידות לאחרונה בעלי הגיע למבוי סתום ביחסינו והחליט שרוצה לחיות לבד ולפרק את החבילה מאחר והוא רוצה פתאום לבלות לבד עם חברים עד השעות הקטנות הוא התחיל לבוא הביתה מאוחר מהעבודה להסתיר ולעשות קוד בטלפון הנייד מי שקורא את זה מבין מדבריי בוודאות שהוא התחיל חיים חדשים ובוגד בי אך לא בזה מדובר אלא בכך שנמאס לו מהצעקות ומהבלרגן בבית ושהוא מגיע מהעבודה הוא צריך גם לעזור במקלחות ולהכין ארוחות... לאחר שבועיים של שתיקה וברוגז מוחלט בבית החלטתי לשבור שתיקה וליזום חזרה וקרבה ביננו ואכן זה הצליח היה לנו שבוע של אהבה וכבוד אבל לא ציינתי שבמהלך השבועיים התעלמתי משיחות מאמא שלו שלא תורמת רבות לעניין הזוגיות ביננו אלא להפך מעודדת את העניין שניפרד... מאחר וכך העניין היא טרחה לומר לו שאני מתעלמת מהשיחות שלה( בלי כמובן לברר איתי האם במהלך המשבר בזוגיות בננו היה בא לי לדבר או לערב מישהו....) והוא היום החליט שהוא חותך הכל ולא מוכן לשמוע ממני ומהמשפחה שלי והוא מחליט מהיום לחנך אותי בדרך חדשה אמא שלו זה העולם גם אם על חשבון הזוגיות והילדים ואפילו שהיא לא מכבדת ומזלזלת בי ובילדים שלי זה בסדר וזה תקין ואני חייבת לחיות עם זה. הגעתי לנקודה בחיים היום שנמאס לי שמכתיבים לי את החיים ונמאס לי להיות מושפלת כל הזמן בנוסף הכל חומרי אצלו הוא חושב שזה שהוא מפרנס אותנו ולא חסר לנו כלום אז אסור לי להתלונן כי אני חיה כמו מלכה וככה גם הילדים שלנו.... אני בחשש היום כי במריבה הקודמת שלנו הייתי עצבנית ועכשיו נפלתי למן דאון... מעוניינת לדעת איך עליי לפעול ומה עליי עוד לעשות...

ד"ר אורן חסון
משימה
07.02.2013 • 23:24

שוש יקרה,
עושה רושם שהקשיים ביניכם רחוקים מכדי להיות פשוטים, כי יש גם סיבות נוספות, של המשפחה המורחבת, שאו שהם מתערבים, או שאתם מאפשרים להם להכנס ביניכם, או שאתם משתמשים בהם כדי לטעון טענות חשובות, בין אם בצדק ובין אם לאו. אני יודע שכתבתי בלשון "אתם", אבל רק כי רציתי לומר שיש כאן בעיה כללית, לא כדי להפיל את העניין עליך. אתם שניכם טעונים מאד, הן זה על זה והן על יתר בני המשפחה המורחבת. זה הופך את המצב לכזה שיקשה עליכם מאד להתגבר על כך בכוחות עצמכם. אם בכלל.את לא רוצה לפרק את החבילה, אז קחי יוזמה ועשי מאמץ להציל את מה שקורה ביניכם. מבלי לקחת קרדיט על כך, אלא להשתדל להיות שקולה מול בן זוגך ולחפש דרך שבה תצליחו להגיע להסכמה ללכת ליעוץ זוגי. היי חכמה בעניין הזה יותר מאשר צודקת, כי את רוצה להציל את הזוגיות שלכם וזו המטרה שלך. לא האגו שלך, ולא האגו שלו צריכים לעמוד לכם בדרך הזו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083