קשיים בזוגיות: האם הקושי רק אצלו?
Sun
נמאס לי
⌄
שלום
ד״ר אורן
אני כותבת עם הרבה עייפות וכעס שמצטברים להם כל כמה זמן מחדש.
אני עם חבר שלי קרוב ל3 שנים ואני מרגישה שאנחנו מתלהכים במעגל.
כשאנחנו בתקופה טובה ומתראים הרבה אז אני מאושרת ומרגישה שהקשר מושלם
אך בתקופות פחות טובות, לרוב כשאני חווה משבר אישי, אני שמה לב לחסרונות בקשר שלנו
ובפרט ובעיקר לעובדה שהוא לא מספיק מתעניין לשלומי ונותן לי הרגשה שהוא שם בשבילי..
לפחות לא באותה מידה שאני הייתי רוצה שיעשה זאת.
אני כבנאדם לא נוטה לשתף מעצמי יותר מדי אבל אני מרגישה שהוא לא מנסה אפילו,
ז״א הוא יאמר לי מילים חמות וישאל אותי למה רע לי אבל אני אדם כזה שצריך לדלות ממנו את הפרטים
והוא כבר אמור לדעת את זה אבל הדבר היחיד שהוא עושה זה לבדוק שהמשבר האישי שלי לא משפיע
לרעה על הקשר שלנו וזהו. מעבר לכך הוא לא יעשה יותר.
היו כמה פעמים שניסיתי להפרד ממנו לאור הסיבה הזאת ועוד ושיתפתי אותו בסיבה ולאחר מכן השלמנו.
הייתי אומרת שחל שיפור בתחום אבל עדיין נמאס לי להגיע למצב שאני בוכה בלילות על נושא שמציק לי
והוא יודע עליו ובכל זאת הוא שואל אותי ״הכל בסדר״ או ״מה קרה״ בנאליים. אני לא מצליחה להפתח לזה
כבר התייעצתי איתך בעבר ודיברנו על כך שלגברים יש זוית ראייה אחרת ואולי באמת זה המקסימום שהוא יכול לתת לי
אבל אני לא מסתפקת בכך וכבר נמאס לי לבוא ולנהל מו״מ על תשומת הלב שלו. איזה עוד דרכים יש פחות מתישות ומעליבות יש ללבן עניין כזה?
יכול להיות שאני טועה אבל באופו כללי אני מרגישה שאני נותנת הרבה יותר ממנו בקשר הזה,
אם זה זה תמיכה, ויתורים, עזרה מסוגים שונים. אצלו זה בא בקושי ולרוב אחרי שאני מבקשת/מעירה.
לפעמים אני חושבת שעם הזמן הוא יפתח את החוש הזה של להציע מעצמו ולפעמים אני חושבת שפשוט
אין בו את הקריטריון הזה ואני צריכה לדעת אם זה מתאים לי או לא . מה נכון?
מצטערת על האורך .. זה הקיטור . תודה רבה על כל מקרה
ד"ר אורן חסון
לא קלה
⌄
Sunיקרה,
את כותבת לי שגם את לא קלה, ונדמה לי שאת דורשת ממנו דברים שאת אולי לא דורשת באותה מידה מעצמך. את רוצה שהוא ישתף מבלי שאת עושה זאת, את רוצה שהוא יבין שקשה לך מבלי שתגידי לו למה, ואת רוצה שהוא יתאמץ לסחוט ממך מה קורה לך כשהוא לא יודע אפילו שמשהו קורה לך. אז אולי הקושי אינו רק אצלו.אם תרצי יותר מתשובה זו, אנא תני לי קישור להתכתבות הקודמת שלנו. חשוב לי לדעת מה כתבתי לך ומה עזר לך ומה לא, כדי שלא לחזור על עצמי עם דברים שאת לא יודעת מה או איך לעשות איתם.