פער ערכי בזוגיות - מה לעשות?

תאריך פנייה: 09.08.2013 מס׳ הודעות: 5
חיפוש נושא
יערה
עישון וכאלה במערכות יחסים
09.08.2013 • 19:00

היי,אני יוצאת עם גבר שמעשן מידי פעם גראס, ובעברו אף התנסה בדברים יותר קיצוניים כמו סמים למינהם, הוא אמנם לא מכור וטוען שהוא כבר כמעט לא מתנסה בדברים האלה ואמנם עדיין מעשן גראס מידי פעם. אני תוהה מה לעשות אם בכלל להמשיך בקשר, יצא לי כבר להיות בקשר עם מישהו שהיתה לו חוויה טראומטית מהדברים האלה ואפשר לומר "נדפק". ולא רק אלא שאני חווה מצב ש99% מהאנשים שאני מכירה התנסו בדבר כזה או אחר ולא רק גראס אלא גם דברים נוספים, מה שגורם לי לתהות האם יש בכלל אפשרות למצוא מישהו שאין לו קשר לדברים האלה. אני בעד התנסות חד פעמית ושמישהו רוצה לעשות ניסוי ובוחן את עצמו זה בסדר כניראה ומתקבל על הדעת, אבל כאשר אני מכירה מישהו שלקח הרבה ולך תדע מה היה שם, גם אם מדובר על אדם נורמטיבי ומשכיל שיש לו יציבות בחיים והכל על פני השטח סבבה, מתחת לפני השטח זה גורם לפחד עמוק ואני שואלת את עצמי האם עליי לשים זאת בצד או פשוט לנתק את הקשר ולא לתת לזה בכלל הזדמנות. תודה

ד"ר אורן חסון
פער ערכי
11.08.2013 • 19:44

יערה יקרה,
לא כתבת לי את גילכם, ולא כתבת כמה זמן אתם יוצאים. כך או כך, מצאת שיש פער ערכי משמעותי ביניכם. יש לא מעט גברים שלא מעוניינים בסמים למיניהם, אם כי קשה לי לכמת אותם באחוזים. ולכן, אולי חשוב יותר מאשר אם האיש התנסה או לא התנסה בזה פעם או כך וכך פעמים ,הוא עד כמה זה מנהל את חייו. תצטרכי לבדוק את זה, כי זה ישפיע לא רק עליו אלא גם עליך, וקודם כל כי ערכית זה מקום אחר מהמקום שבו את נמצאת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
יערה
פער ערכי
13.08.2013 • 01:17

תודה, הוא במילא זרק אותי...כמו כולם, בין אם אני מתלבטת גם אם אני ממש מעוניינת, אני אישה שאוהבים לא לאהוב, אז מה הטעם בכלל להעלות את השאלות המטופשות שלי.כשלון טוטאלי.

ד"ר אורן חסון
כדי שקל יהיה לאהוב אותך
13.08.2013 • 17:02

יערה יקרה,
צר לי שזו תחושתך הכוללת. אולי בגלל התחושה הזו את מוכנה, כל כך בקלות, להתפשר על ערכים.אני לא מאמין שיש "אשה שאוהבים לא לאהוב". עצם העובדה שיש מי שמוכן לבחון קשר איתך אומרת שיש בך משהו טוב. השאלה מכאן והלאה היא מה קורה עם זה. האם הוא ממשיך להרגיש טוב בקשר איתך, האם קל או קשה לך להתמודד עם פערים ביניכם (מה שיכול להפריע לו), ואם קל או קשה לך להחליט שקשר אינו מתאים כאשר הוא באמת אינו מתאים לך. האכזבה שאת מרגישה כרגע, מורידה אותך לקרשים. היא לא צריכה, גם אם זה טבעי לרגע קל. את צריכה את הביטחון בעצמך, וביטחון עצמי כשלעצמו הוא מושך את בני המין השני. אם תחושתך הנוכחית היא תחושה כללית יותר, אני מציע לך ללכת ליעוץ פרטני, כדי ללמוד לקבל את עצמך טוב יותר. את חייבת לאהוב את עצמך כדי שיהיה קל לאהוב אותך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
יערה
כדי שקל יהיה לאהוב אותך
27.08.2013 • 22:23

היי אני לא יודעת אם תראה את ההודעה הזאת,אני יכולה לומר שחזרתי לטיפול ואין ספק שזאת תמיכה חשובה אבל לא תמיד אפשרית כלכלית, גם עכשיו זה מלחיץ רק המחשבה הזאת להתמיד ...הסיבה שכתבתי את מה שכתבתי כי באמת חוויתי הרבה אכזבות ולב שבור, וגםעכשיוזה שוב קורה לי שהתאהבתי במישהו שרומז לי שוב ושוב שהוא לא מעוניין במשך מספר חודשים,ועוד מה שקורה זה שגברים שאני רוצה לעולם לא מעריכים אותי בסופו של דבר, למרות שאני מעמידה אותם על מקומם כבר זה קטע כזה של "את לא מעניינת אותי מספיק בכדי שאני אתחשב בך", בתכלס זה מין חוק קוסמי כזה שהם מרשים לעצמם ללעוג לי ולשבור לי את הלב, הבעיה האומללה שלי היא שאין מישהו שבאמת מחזיר לי באותה מטבע ומרגיש כמוני באופן הדדי ומתחשב...וזה אבסורד , זה פשוט לא ברור...הנה, הבחור הזה למשל העריך אותי בהתחלה וברגע שהתחלתי להראות רגשנית...זה הוריד לו את הרצון לתת לי הערכה