קשיים בזוגיות בחו"ל: עצות ופתרונות
איילת
זוגיות הולכת ונעלמת
⌄
אוף מאיפה אפשר להתחילאנחנו זוג באמצע שנות השלושים ויש לנו 2 ילדים קטניםעברנו לגור בחול לפני שנתיים ... המעבר היה רצון שלו , אני התנגדתי אך לבסוף הסכמתי בגלל שלא רציתי להרוס את הזוגיות ולא את עתידו המקצועיובכן , עברנו -והשנה הראשונה היתה גיהנום- הוא התייחס אליי גרוע , ביטל את הקשיים שחוויתי בהתאקלמות ןכל הזמן טען שאנחנו לא מתאימים – כי קשה לי , רע לי, כי למה אני לא שואלת איך היה לו בעבודה ? כי למה אני לא מקבלת את פניו עם חיוך ופותחת לכבודו את הדלת ?ובאמת היה לי רע , ילדתי בחו"ל את בננו השני בבדידות מוחלטת , בלי משפחה וכמעט בלי חברים, את חופשת הלידה ביליתי בבדידות כמעט בלי חברות ובלי מבקרים , הייתי עושה שיחות סקייפ עם ההורים כדי להרגיש שאני מתקשרת עם אנשים מבוגרים במהלך היום- ולא רק עם התינוק.כל ההתמודדות היתה עליי,הילדים הבית , קניות חוגים ,לדאוג להכל וגם לאחות את פצעיי... והוא מצידו היה קם בבוקר הולך לעבודה שמח וטוב לב- אף פעם לא שואל לשלומי ונדיר שהיה מתקשר לשאול איך התינוק שרק נולד או איך אני מסתדרת עם שני קטנטנים לבד...היחס שלו אליי – הקר המזלזל המעליב והמשפיל צרב לי צלקות עמוקות בלב, אני ממש מרגישה שעברתי התעללות והזנחה רגשית קשה מצידו – אולי אני מגזימה אבל ככה אני מרגישהקצת עליי בשנה הזו – מודה שעברתי משבר , לא הייתי הטיפוס הכי חיובי שיש, לא הכי נחמד שיש , פחות מחייכת פחות שמחה אבל תפקדתי בהחלט והשתדלתי שהילדים לא ירגישו ואת עיקר הבאסה והבכי הוצאתי אחרי שהלכו לישון . לא מצאתי את כוח בי להיות יותר אופטימית ויותר שמחה , אני מניחה ששינוי מסוג זה באמת לא מתאים לכל אחד , במיוחד לי שהיה לי טוב בארץ והייתי קשורה מאוד למשפחתי, וגם לא לכל זוגיות .אבל השנה הזו עברהקצת יותר מכירים את הסביבה , קצת יותר חברים , ואפילו מצאתי עבודה שהוציאה אותי מהבית ושיפרה את מצבי הנפשי שהיה באמת בכי רעאבל הזוגיות לא ממש השתפרה- זאת אומרת ידעה עליות ומורדות אבל בגדול התחושה היא אותה תחושהבעלי נשאר עדיין קר .ולמה אני מתכוונת ?הבן אדם פשוט שתקן – שקט !!!!!!! לא מדבר , לא מביע עניין , לא רגשות, לא מלטף , לא מחבק , לא מנשק , לא יוזם כמעט סקס ... סקס זה בעיקר ביוזמתיאמנם בטוח אני מקצינה פה , אבל בגדול אם אני לא שואלת משהו ... או מעלה איזה נושא שיחה , הבחור יכול לשתוק כל הערב להיות שקוע בעניניו, והתחושה הכללית גם שאני פונה אליו זה שאני פשוט מטרידה אותו ומפריעה לו שלא אחת גם טרח להגיד לי את זה- וזה לא אחרי איזה ריב או משהו ... ככה נראה כל ערב.אם אני אומרת לו שכדאי שיהיה איתנו –איתי ועם הילדים , כולם יחד בסלון ... במקום במחשב , הוא אומר לי –אולי תפסיקי להתעסק בי ותתעסקי בענינים שלך ...יכול להיות שמתקבל רושם שאני איזה בת זוג חפרנית ונודניקית – אבל אנחנו באמת בקושי מדבריםעכשיו תוסיפי לעניין את : אין לי כמעט חברות , אין לי פה משפחה... יש לי רק אותו והילדים – מה שמשאיר לי בעצם את הילדים ....וזהודיברתי איתו על זה , הוא הסכים איתי שצריך לבלות יותר זמן יחד , זה עובד בערך יומיים ושוב חוזר למצב הרגילאני מרגישה לא אהובה , לא חשובה , דחויה וזה נותן אותותיו אני מודה , גם ביחס שלי אליו וכך אנחנו במעגל כזה שהוא מתעלם ממני – אני נעלבת , כועסת – מתעלמת ממנו חזרה , מחמיצה פנים – הוא בתגובה עוד יותר מתעלם ...עכשיו אני כותבת כי המצב הפך להיות בלתי נסבלהפכתי להיות ממש אויר בשבילו– או לפחות ככה אני מרגישה, גם אם אני במודע מנסה לשבור את המעגל ולא להיעלב ...ולהיות נחמדה גם שהוא לא מתייחס –הוא עדיין מתעלםבחרתי פשוט לזרום איתו ולהפסיק להיתעקש שייתיחס אליי ... וזה כנראה רק החריף את המצב ....עדיף אם היינו חוזרים לארץ וזה אכן יקרה בשנתיים הקרובות – אבל מרגישה שאין לי יכולת סבל יותר להיתמודד עם כל הקשיים כאן וגם עם זוגיות שפשוט לא קיימת וביחוד שבמצבים כמו שלנו אמורים לשאוב כוח מבני הזוג ... במקרה שלי ... זה בעיקר מעצמי ... אבל כבר נגמר לי הכוח... אין יותרעצה ?
ד"ר אורן חסון
בחו"ל, לבד, ועם קשיים בזוגיות
⌄
איילת יקרה,
אני מפנה אותך לשיחות שעשיתי עם מישהי שהיתה במצבך לפני כמה שנים, אם כי אולי קרוב יותר לתחילת דרככם הנוכחית בחו"ל, כשאתם הספקתם לעשות מאז עוד כמה צעדים של התרחקות. כך או כך, קראי את שלוש השיחות תחת הכותרת "חיזוקים חיוביים" (לחצי על הקישור) בתחתית העמודה הימנית בדף העזרה הראשונה שבאתר שלי.אני מניח שמה שהיה שם, קשה יותר עכשיו ליישום אצלכם, כי הספקתם לצבור ריחוק וכעסים. לכן אולי גם הוא מיואש, ואולי גם קצת נוקם, ומכאן אולי נובע הריחוק שלו. ראי גם את תשובתי לשני כמה שאלות למטה, כדי לשקול את האפשרות הזו גם.כך או כך, אתם זקוקים לעזרה, ואתם רחוקים. בבקשה שקלי גם את האפשרות לייעוץ זוגי מרחוק, בעזרת סקייפ, ואם הוא יסרב, את האפשרות להתחיל לבדך. אני יודע שגם כך את מרגישה לבדך, ועצם הידיעה שתתחילי תהליך כזה בלעדיו ייתן לך את התחושה שאת עוד יותר לבדך ושאין לך שותף, אבל אם תביני שהמטרה היא לקרב אתכם, ולהוציא אותך ממצב הבדידות, ולבחון איך להפוך אותו לשותף, אולי יהיה לך קל יותר.
איילת
בחו"ל, לבד, ועם קשיים בזוגיות
⌄
תודה רבה !בהחלט אקרא ובהחלט אשקול את המלצתךעל אף המצב הקשה , והוא בהחלט כזה , אני לא רוצה לאבד אותו ...אי שם אני יודעת נמצא הבן אדם שהתאהבתי בו ... ובתנאים האלה קצת קשה לו לבוא לידי ביטוי ...שוב תודה