התנגדות של האם - מה עושים?
אביה
בעייה בזוגיות
⌄
שלום רב,
יש לי בעייה בעניין הזוגיות,
אני בת 22 ויש לי חבר בן 24 כבר חצי שנה. החבר שלי גדל בבית מסורתי בלי אבא רק אם אמא שלו,הייתי אצלו בבית בתחילת הקשר כדי להכיר את המשפחה כי זה צעד שמאוד חשוב עבורי.אמא שלו כיבדה אותי יפה ועשתה רושם טוב שהתלהבה ממני לאחר מכן שיצאתי מביתו האמא דברה עם בן זוגי ואמרה לו שהיא לא מוכנה יותר לקבל אותי בביתה ושהיא חושבת שאני ממש לא בשבילו .
חשוב לי להגיד שאני באה מבית טוב משפחה מסורתית אני לא בחורה חוצפנית או גסה .היא פשוט קבלה עלי רושם רע מסיבה שאינה ברורה לא לי ולא לבן זוגי .וזה כל כך פגע בי שהיא לא מוכנה לקבל אותי לביתה למרות שלא עשיתי שום רע.
הצעד להכיר את משפחתו כל כך חשוב עבורי וכל כך משפיע עלי לגבי העתיד אני מאוד רוצה להתחתן בעזרת ה' ולהקים משפחה והדבר הזה ממש הורס.
מבחינת בן זוגי הוא לא מוכן לוותר עלי הוא רוצה אותי למרות כל הבעיות .אך אני מתלבטת מאוד ואיני יודעת מה לעשות
אשמח לעזרה
בתודה,
אביה.
ד"ר אורן חסון
כשהאמא שלו מתנגדת
⌄
אביה יקרה,
נכון שזו מכשלה, ובודאי שזה נוגד את הציפיות שלך באשר למה שאת מצפה מיחסי כלה-חותנת. אבל זה לא סוף העולם, וכנראה גם לא סוף פסוק.הרבה תלוי בבן הזוג שלך. הוא מעוניין בך למרות מה שאמו אמרה לו, וזה חשוב. אם הוא כזה שיודע להתמודד איתה, ובעיקר אם הוא יודע לעשות זאת מבלי לשבור את הכלים, כלומר, לדעת לומר את שלו גם כשהיא מתנגדת, ובכל זאת לשמור איתה על קשר טוב, אז יש סיכוי טוב שהוא יצליח. יותר מזה, זה גם נותן סיכוי שהיא תשנה את דעתה, גם אם זה יהיה בהדרגה, בעיקר אם תאפשרי לה, ואם לא תהיי נקמנית או אם לא תנסי להרחיק את החבר שלך ממנה, בשל חששות של השפעות שלה.ולהיפך, ככל שתחששי יותר ממנה, וככל שתרחיקי את החבר שלך ממנה, כך אולי זה ייראה בטווח הקצר שאת מצליחה, אבל לא בטוח כלל שזה יעבוד גם בטווח הרחוק. מוטב שלא לנסות, אלא להניח לזה, ולתת לחבר שלך לנהל את הדברים בעצמו מולה, ולנסות ליצור גשר עם הזמן לפי הבנתו.