קשיים בזוגיות: איך לשכוח ולהמשיך

תאריך פנייה: 16.04.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אוריה
ויכוח על אותו נושא במשך שנה
16.04.2013 • 13:41

שלום,
לפני כשנה בערך, קצת יותר, ילדתי את הלידה שלישית שלי. במהלך הלידה נודע לאחת האחיות של בעלי שאני בחדר לידה והיא בסקרנותה ובשיא חוצפתה מיהרה להגיע. אני ממש הופתעתי לראות אותה ותוך כדי תישתוש ביקשתי מבעלי שיוציא אותה אך משום מה היא נשארה ונגד רצוני ראתה את את הלידה עד סופה. מאז ועד היום אני לא מוכנה לסלוח לבעלי וכל פעם אנו רבים על אותו הדבר. הבעיה שהוא לא מוכן להסביר לי פעם אחת ולתמיד מה הניע אותו לעשות מעשה כזה חמור שהוא נגד הרצון שלי. הוא גם לא מוכן לבקש סליחה ולהתוודות לי למרות שציינתי כמה פעמים שזה משהו שפגע בי מאוד. הוא כל הזמן עסוק רק בלהגן על עצמו ויוצא מכלל אחריות. מה אוכל לעשות? תודה.

ד"ר אורן חסון
כשלא יודעים איך לשכוח הרבה
18.04.2013 • 00:34

אוריה יקרה,
את בעיקר רוצה את ההבנה שלו שמה שהיה לא היה בסדר. לא ברור לי כיצד הוא מגן על עצמו, ומה הוא מסביר, ולכן אני לא יכול לדעת אם ועד כמה יש צדק בדבריו. אבל, מה שהרבה יותר חשוב מזה הוא שאת חווית חוויה רגשית קשה, הוא נהג כפי שנהג, ושניכם מאז במסלולים מקבילים, ללא תקשורת ראויה, ועם קרב יריות בצמתים. אם לא תצליחי להניח לכעס שלך, וכרגע לא נראה שאת מצליחה, ואם הוא לא יצליח להניח את דעתך ולפייס אותך, וכרגע לא נראה שהוא מצליח, זה אולי לא יסתיים טוב. משהו יושב ביניכם, שאולי אינו רק הסיפור של אחותו, אלא גם לדברים אחרים שבהם אתם חלוקים או פגועים, ולא מצליחים לדבר על זה כדי ליישב את הדברים.יש זוגות שחיים עם זה בשלום, רבים קצת, כועסים קצת, שוכחים הרבה וממשיכים. אם אתם לא כאלה, כדאי שתלכו ליעוץ זוגי, כדי ללמוד לפתוח יותר, לדבר יותר, להקשיב יותר ולדעת לקבל, לסלוח ולוותר. דווקא כי אתם לא יודעים איך לשכוח הרבה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083