קשיים בזוגיות: איך להתמודד?

תאריך פנייה: 26.11.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שלי
בן זוג ערבי
26.11.2006 • 17:23

אני גרושה ואם לשני ילדים, ילדה בת 5 וילד בן 3. אני יוצאת עם גבר ערבי למעלה משנה, הוא עדיין נשוי ויש לו 4 ילדים אך בתהליכי גירושין מאישתו. אנחנו מאוד אוהבים האחד את השני אך ישנה בעיה מאוד רצינית. ההורים שלי עדיין אינם יודעים שאני יוצאת עם גבר ערבי וברגע שידעו אני עלולה לאבד את משפחתי הקרובה כולל אחי ואחותי. אני לא ממש יודעת מה לעשות עם הקשר הזה. אני לא לבד בסיפור הזה, יש לי עוד 2 ילדים שאני צריכה לדאוג להם וחשוב לי שישמרו על קשר עם משפחתי באותה המידה שזה חשוב עבורי. אני חושבת שאם הייתי רווקה ללא ילדים היה לי יותר קל להחליט, אבל במקרה הזה אני לא לבד. קיים בי גם הפחד שלהיות עם בן זוג ערבי ישפיע לרעה על ילדיי, הם יכולים להפוך בקלות למעורבים בגזענות ולעלבונות מצד חבריהם. כמו כן אני כמובן מתכננת להרחיב את משפחתי ורוצה להביא לפחות עוד ילד אחד לעולם - ומה זה יעשה לאותו הילד ולשאר המשפחה שלי? מה עושים? ואם החלטתי להיפרד מבן זוגי מהסיבות הללו, איך בכלל אומרים לו זאת? הוא כמובן מודע לבעיה שקיימת עם משפחתי.אשמח לקבל עצות בנושא.שלי

ד"ר אורן חסון
עולם שהוא לא כל כך טוב ומייטיב
28.11.2006 • 00:53

שלי יקרה,
בעולם טוב ומייטיב, זו בכלל לא היתה בעיה. אלא שבגלל שהעולם שלנו אינו טוב ומייטיב, הקשיים החיצוניים מפריעים לך, וקשה לך עם זה. עושה רושם שאת משלימה עם העובדה שאת מעדיפה לחיות בעולם עם פחות קונפליקטים מאשר בעולם איתו, ולמרבה הצער, אין דרך לומר לו מבלי לומר לו. אז תגידי לו.אגב כך, אני מכיר זוג ידוע, של ישראלית וערבי, שהחליטו לעזוב את הכל ולחיות בעולם טוב ומייטיב יותר מבחינה זו, בארצות הברית. וגם זו החלטה. היא תלויה, כמובן, ביכולות כלכליות ואחרות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083