קשיים בזוגיות: מה עושים?

תאריך פנייה: 22.10.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ליטל
הדרדרות היחסים
22.10.2010 • 00:14

אני ובעלי נשואים 8 שנים אחרי הכרות די קצרה של שנה התחתנו והבאנו 4 ילדים.היחסים בינינו הדרדרו בזמן האחרון עד כדי כך שאנחנו לא מדברים כבר שבועיים, המצבים של נתק היו בעבר אבל לא עד כדי כך. ובכל מריבה אני זו שמשלימה איתו וככה זה ממשיך עד מריבה הבאה. בעלי הוא איש עסקים "שמכור " לעבודה ולא מצליח לתמרן בין משפחה וזוגיות. כמו כן אנו לא מבלים ביחד כמעט בכלל, התפעול של הבית וטיפול בילדים נופל עלי , בעלי הוא אדם סגור ומופנם לא מדבר על הרגשות לא מפרגן לא מפנק ואני ההפך ממנו, הוא אף פעם לא שואל מה שלומי ולא מתעניין בי וזה מתסכל. ממה נובעת האתימות הזאת ?מחפשת פתרון...

ד"ר אורן חסון
לעבוד על האמונה בצורך שלכם זה בזו
23.10.2010 • 22:24

ליטל יקרה,
לא כל האנשים בנויים אותו הדבר. כתבת: הוא מכור לעבודה. הוא כנראה לא רק מכור לעבודה, אלא גם מתקשה בחשיפה רגשית, ואולי את מלחיצה אותו בצרכים שלך עד שהוא מרגיש לידך "לא מוצלח", כי הוא חושב שאין שום סיכוי שבעולם שהוא יצליח לרצות אותך מבחינה חברית ורגשית. אז אולי נוח לו לשמור מרחק במרחב שבו הוא מרגיש מוצלח, שזה לא בבית. זו אחת האפשרויות הסבירות, ואתם ממש לא הזוג הראשון וגם לא האחרון שזה קורה לו. לכן, כדאי שתלכו ליעוץ זוגי. זה לא יפתור לכם את כל הבעיות, אולי, אבל זה יכול לשפר אותם באופן משמעותי. כי במצב הנוכחי, לשניכם אין בטחון ביכולת הזוגית שלכם. הוא לא נותן לך בטחון שאת טובה לו, ואת כנראה שלא נותנת לו בטחון שהוא טוב לך. על זה אתם צריכים לעבוד, כדי להאמין יותר, ואז גם לקבל יותר, ובעקבות כך גם להשתחרר יותר, ולהרגיש נוח יותר ביחד ופתוחים יותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083