קשיים בהתמודדות עם הילדה
אמא
הנטל עליי..
⌄
אנו זוג בשנות ה-30. יש לנו ילדה בת 3 ותינוק בן 5 חודשים. אין לנו כמעט עזרה מהמשפחה.בעלי עובד כרו"ח ואני עדיין בחופשת לידה.מניקה הנקה מלאה. אני מרגישה חסרת כוחות ושכל הנטל עליי.גם כאשר בעלי עם הילדים ומאפשר לי לנוח- הוא לא מצליח להתמודד ואני יוצאת מדעתי...לדוגמא- אני קמה בכל לילה לתינוק מאז שנולד כי אני מניקה, ובבוקר הוא קם לילדה כאשר היא מתעוררת ב-5 בבוקר ונמצא איתה עד שאני קמה ב-7.אלו שעתיים מאד חיוניות בשבילי אחרי שאני קמה לפחות3 פעמים....אבל גם בשעתיים האלה הוא לא מצליח להעסיק את הילדה- הוא עושה לה אמבטיה כדי להעסיק אותה בבוקר מוקדם גם שקריר, לפעמים לוקח אותה בכוח כדי להלביש ואז היא צורחת וכך אני מוצאת עצמי מתעוררת כל בוקר לקול צרחות, עצבנית.אם הילד מתעורר וקצת מנדנד מיד הוא מביא לי אותו מניח אותו עליי שאני ישנה. מתנהג ממש כמו ילד קטן.אתמול ביקשתי ממנו שיעזור לי להרדם את הילד. הוא לקח אותו איתו למיטה והשכיב אותו לידו. הילד לא הפסיק לנדנד והוא המשיך לשכב כאילו כלום. והלך לישון שלקחתי אותו ממנו.אני עייפה ועצבנית ומרגישה שאין לי טיפת מנוחה כי גם שהוא בבית אין לי באמת כתף להשען עליה.מה עושים?...
ד"ר אורן חסון
הקשר שלו עם הילדה
⌄
אמא יקרה,
כתבת על הקשיים שלך, ולא הזכרת את אלו שלו. די שאחת משתי האפשרויות הבאות נכונות, למשל, כדי שגם הוא יהיה בלחץ גדול בימים אלה: א. שהעבודה שלו אחראית מאד ו/או דורשת ריכוז רב. ב. ששנתו קלה והוא מתקשה להרדם. כל אחת משתי הסיבות הללו (ויכולות להיות עוד, אולי), ובודאי שתיהן ביחד יכולות להשפיע על תפקודו בבית, בגלל המאבק הפנימי שלו בין צרכים משמעותיים מנוגדים.אלא שבין אם זה נכון, ובין אם לא, ובעצם עבודתו קלה ונוחה, ושנתו עמוקה וטובה, מה שנכון הוא שהוא לא מתחבר, איכשהו, לילדה, ולא מצליח לתקתק אותה בבוקר כמו שצריך בעצמו וליצור איתה קשר טוב. כאן אולי המקום של שניכם לאפשר לו ללמוד את זה וליצור את החיבור איתה לאו דווקא בעיתות לחץ. כי אז, בעיתות לחץ של הילדה, החיבור הזה יצליח לעמוד. כרגע החיבור הזה קורס מהר מדי. דברי איתו על זה, ונסו לעבוד יותר על הקשר של אבא-בת גם כאשר את מתפקדת. ואולי... אולי גם את צריכה להרפות מהילדה כשאת בסביבתה, שלא יווצר מצב שכאשר את ערה ומתפקדת, היא איתך בלבד, והוא יוצא מחוץ לתמונה.
אמא
תודה רבה על תגובתך ותוספת
⌄
תןדה רבה על תגובתך. נתת לי חומר למחשבה...בעלי אדם סגור שאינו מביע רגשות או מחשבות ולכן זה מקשה עלי להבין מה הוא עובר! ולהתחשב בו.הבת שלנו ילדה הרבה יותר אנרגטית מהרגיל וצריך כל הזמן להעסיק אותה. היא לא יושבת רגע בשקט.אני חוששת שהוא לא משתלט עליה...ולכן המהומה.הצעתי לו שיתן לה לצייר בבוקר אבל הוא סירב. מה עוד אני יכולה לעשות כדי שיהיו לי שעתיים שקט ביום..?תודה רבה!
ד"ר אורן חסון
ללמוד להיות אבא
⌄
אמא יקרה,
אנא, קראי שוב בתשומת לב את תשובתי הקודמת: הקשר בין הילדה לאביה לא מספיק עובד. הם צריכים לעבוד על זה. אולי, לצורך העניין הזה, את צריכה להניח להם יותר זמן להתחבר זה לזו כאשר הוא פנוי, ולא רק בזמן לחץ. וחשבי היטב אם את מסוגלת לעשות זאת מבלי להתערב גם כאשר את פנויה, וגם כאשר הוא טועה. הוא צריך ללמוד להתמודד, ואת צריכה, אולי, ללמוד לחזק אותו ולא להסביר לו במה הוא טועה.