מתנות לבת זוג: מה נהוג?

תאריך פנייה: 01.11.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
פלוני אלמוני
השקעה בזוגיות
01.11.2010 • 09:14

האם נהוג בזוגיות שהגבר קונה מתנות יקר
ות לאישה ווהאישה קונה מתנות צנועות אם בכלל לגבר ? מדובר בזגויות בה אין הבדל בשאר המשימות ולא בכזאת שהאישה עושה הכל במטבח אלא במקרה הטוב יש שיויון ואף הגבר עושה יותר מכיוון שהאישה מרוכזת בעבודה.

ד"ר אורן חסון
איך בוחרים מתנה לבת הזוג?
01.11.2010 • 21:55

פלוני יקר,
אני חושב שהחברה החדשה, המודרנית, המערבית, מבלבלת אותך. נהוג כך כאשר הגבר אחראי על הכסף, והאשה מבקשת ממנו כסף להוצאותיה ולהוצאות הבית. זה נהוג פחות ככל שהאשה שיוויונית יותר, כי אז גם היא משקיעה לא פחות בהוצאות על מתנות, ושני הצדדים מרגישים בנוח עם זה. אבל אני חושב שמה שנהוג פחות מדי הוא השקעה במתנות של תשומת לב. של משהו שהצד השני באמת רוצה, וששמת לב אליו והשקעת הרבה זמן ומחשבה כדי להשיג אותו, או משהו שאתה משקיע בו שעות להכנתו. כי זה משהו שאתה יודע שהיא תשמח בו ורוצה שהיא תשמח בו. ומשהו שהיא תבין לפיו שחשבת עליה, ושרצית שהיא תשמח בו. ומן הסתם, ככל שאתה מכיר אותה טוב יותר, כך קל יותר לעשות זאת.כל זה נכון למתנות מיוחדות, של ימים והזדמנויות מיוחדים. ביומיום – דברים קטנים שאתה מוצא בדרכך ומביא לה כי הם יעשו לה טוב, וכי חשבת עליה, וכי התאמצת עוד קצת כדי להודות לה על מה שהיא בשבילך וכדי לכוון לרצונה.אני רק תוהה אם אתה שואל את השאלה כי אתה עושה חשבונות, וכדי לקבל הסבר מדוע אתה אמור להשקיע פחות במתנה עבורה ממה שהיא מצפה אולי, או בגלל שהיא לא נותנת לך מתנות... אם זה המצב, אתה במסלול הלא נכון של זוגיות. אם זה לא המצב, קרא שוב את שתי הפסקות הראשונות, וחפש שם תשובה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083