קשיים בבית: הצטברות מטלות ופתרונות

תאריך פנייה: 23.05.2006 מס׳ הודעות: 6
חיפוש נושא
מיכל
חוסר עזרה מצד הבעל בבית
23.05.2006 • 17:54

שלום
לך ,אני התחתנתי לפני כ10 חודשים ,ויש לי בעיה ,אני עובדת במשמרות מאוד קשות,ובנוסף דואגת שהבית יהיה נקי ,ואוכל חם,וכל זה נופל עלי ,כי בעלי לא עושה כלום בבית,ניסיתי להסביר לו ,אך הוא אומר תשאירי תכלים מחר אני יעשה ,והמחר עובר שבוע ,ולי קשה לחיות עם הבלאגן , נעלים בכל מקום,איני יודעת מה לעשות מפחדת להיות כמו אמי שפוטה של הבעל והילדים ,מה עלי לעשות ,כל פעם שאני מעלה את הנושא ,הוא אומר שאיני מעריכה ומקטרת,בבקשה עזור ,לי אני מנסה באמת להיות עדינה ונשית אך לפעמים זה לא מצליח ,מהעצבים של הבית ,איך להתנהג איתו?

ד"ר אורן חסון
קשיים בתקשורת ובהערכה הדדית
24.05.2006 • 09:47

מיכל יקרה,
את צודקת בכך שזה כלל לא פשוט להעביר מסר של עשייה יומיומית לבן הזוג, כי בסופו של דבר, או שקצב העשייה היומיומית נמוך מקצב ההצטברות של המטלות (כלים, אבק, נקיונות, כביסה ועוד), ואז הדברים מצטברים עוד ועוד לנצח, או שהם מגיעים לשיווי משקל, שבו קצב העשייה וההצטברות זהים. ואם כבר זה המצב, אז מדוע לא לשמור על שיווי משקל כאשר הבית נקי? אלא שלפעמים הדחייה גורמת לעשייה בגלים, כלומר, דחייה עד הצטברות של כמה ימי עבודה, ואולי כמה וכמה ימי עבודה, ועשייה אינטנסיבית רק אחר-כך. אם אתם לא מצליחים להגיע בשיחה הגיונית ושקולה לשיווי משקל בנושא הזה, הרי זה אומר, להערכתי, שזו אינה הבעיה היחידה שלכם, ושיש לכם כנראה גם קשיים בתקשורת ובהערכה הדדית (ושימי לב שגם הוא מרגיש שאת לא מעריכה אותו). אתם רק בתחילת הנישואים, ודווקא עכשיו זה זמן שבו קל יותר לשנות דברים ומנהגים. לפיכך, אם הדברים באמת מקשים עליך, ואם את חרידה שזה יהיה דפוס ההתנהגות להבא, ואם את בטוחה שאת לא רוצה להאריך בחיים מסוג זה, כדאי שתלכו ליעוץ זוגי.אני גם מציע שתראי את שתי ההתכתבויות הבאות שלי, בנושא דומה:http://www.starmed.co.il/Forum/?ForumID=93&MsgID=697751והמשכה כאן:http://www.starmed.co.il/Forum/?ForumID=93&MsgID=716801

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
נאוה
חוסר עזרה מצד הבעל בבית
24.05.2006 • 10:06

מיכל היקרה
אני מאוד מאוד מזדהה איתךחבל שתכנסו לעימותים עקב כךשבי תדברי איתו בבית קפה לא בביתתסבירי לו שקשה לך מאוד או שהוא מביא עוזרתפעם בשבוע או שהוא נותן יד או שכל אחד אחראי על משהובעלי למשל תפקידו כלים שיעשה מיצידי למחרת אבל הוא עושה אין ברירהומה יהיה שיהיו לכם ילדים תאמיני לי הרבה יותר קשה כביסות וכולי...אתם חיים בשותפות אין מה לעשות הוא חייב להבין שהוא צריך לעזורתאמרי לו גם חיזוקים חיוביים לא רק לבוא ולבקר ולהתלונן ולהאשיםיש לנו כוחות וקסם שחבל על הזמן תנצלי את זהבהצלחה חמודה

מיכל
חוסר עזרה מצד הבעל בבית
25.05.2006 • 14:43

נאווה תודה,,היא העמוד אשר מביא את האהבה לעולם, בכל אשר נוגעת היא יש אור ואהבה.מה דעתך?וכמה זמן את נשואה ?תודה על הכל אני הכיח אוהבת לשמוע מניסיונם של אנשים

מיכל
חוסר עזרה --ד"ר חסון עצתך תודה
25.05.2006 • 14:59

קודם כל תודה רבה רבה ,,אני חיבת לספר לך צעט עלי :שתוכל יותר לייעץאני בחורה שמאוד מודעת לעצמי --מגיל 12 קוראת ספרים על התפתחות האדם רוחיניות ,ופסיכולוגיה ,ואני תמיד עזרתי לעצמי,אך הפעם קצת קשה לי,תיראה אני באה מבית שהאמא שם עקרתבית שכל היום מנקה ןמרימה את הנעלים של אבא והילדים ,דואגת ,צועקים שניהם מרגע שאני זוכרת את עצמי תמיד הם רבים גם בליליה שמעתי מחדרי,תמיד תלונות ,מה שיצר אצלי אבאב מתוסכל --למרות שיש לו חלק באשמה ,ומי כמוני יודעת שאנו בני האדם מעבירים לילדנו לפעמים את התנהגותינו ובעיות מזוגיות הורים --עלולות לעבור לילדים,ואני בבית שלנו תמיד נקי ,בעלי מגיע אוכל חם,אני לבושה חתיכית לכבודו,יחסי מין כשהוא רוצה ,הבעיה היא שאני מתחילה להתווכח איתו על כך שהוא לא עוזר--ואני יכולה לומר לך שהוא קצת לפעמים יותר נכון עושה כלים,ועובד מאוד קשה בעבודתו ,וכך גם אני ,אני תמיד מעריכה מפרגנת --ושולחת לו הודעות אהבה--מפנקת אותו--זוכר את יחס אמי לאבי --אני נילחמת על מה שהיה --השאלה שלי עם ההבחנה שלי אכן נכונה --ואיני יודעת לפעמים זה קורה שאני מוצאת את עצמי אומרת לבעלי הטרי את המילים שאמי אמרה לאבי:"לא טוב לך אתה יכול ללכת"--ואז בליבי אני מתייסרת ששוב זה ניצח אותי,כי אני יודעת שאני אוהבת אותו ,ולא ארצה שהוא יעזוב,וחבל לי באמת להרוס,,אני הרבה מפתיעה אותו ,והוא גבר עם לב טוב,וכלל לא כמו אבי שלא היה מתחשב==היתי רוצה לשמוע דעתך לגבי,,ולדעת בכל זאת איך ניתן נקודתי בפעם שאני רואה את חפציו זרוקים בבית ,איך לומר לו מבלי לפגוע ,,כי לפי דעתי איני יודעת איך לגשת,,,תודה רבה רבה על הכל --אתה עושה עבודת קודש--בתור אחת שמסורתית ומאמינה זה מיצווה גדולה לשלום בין זוגות

ד"ר אורן חסון
להתגבר על הדחף לפגוע
25.05.2006 • 18:09

מיכל יקרה,
אנא קראי את תשובתי הקודמת, ובעיקר את הקישורים ששלחתי לך. הם יתנו לך קצת כלים. מעבר לכך, אם את מרגישה שאת לא מצליחה להתגבר על הדחף לפגוע ועל הכעסים שלך, נסי ללכת לייעוץ מקצועי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083