הסתרה בזוגיות: מה לעשות?
דנה
חשדות
⌄
שלום
וצהריים טובים.אני בת 22אני וחבר שלי יוצאים כבר 4 וחצי שנים.לחבר שלי היתה משיכה בעבר לגברים,ולאחר שנות ידידות הנטיות השתנו והתחלנו לצאת.לאחרונה הוא מקבל שיחות גובינא ממישהו שלטענתו עובד איתו.ניסיתי לברר פרטים אך ללא הצלחה פעם אפילו שמעתי אותו מתלחש בטלפון עם החבראך לא הצלחתי להבין מה התוכן.כבר היו מקרים ששיקר לי .מה שבמיוחד מחשיד זה שאיך אדם שיושב במשרד, מחייג בגובינא במקום לצלצל ממקום העבודה.אני מאוד מודאגת .אני מאוד ליברלית בקשר אך כשאני מנסה לדבר בנועם, ולשאול שאלות הוא מיד מתחמק עם תשובות מאוד לא רלוונטיות.המבלבל הוא שכל הזמן אומר שהוא אוהב אותי ולא מוכן להיפרד גם בריב הכי קשה.לאחרונה התחלתי לחשוב שאולי הוא נמצא איתי כי הוא מעדיף לנהל חיים נורמליים בלי בעיות עם המשפחה לאור מה שהיה בעבר,ומאחורי הקלעים לבגוד.יש לציין שבתקופה האחרונה שהוא לא מגלה עיניין ביחסים עימי.אני זקוקה לעזרתך .אני מודאגת יש לי הרגשה שהוא מסתיר הפעם משהו.מה עליי לעשות?
ד"ר אורן חסון
הסתרות, ופתיחות
⌄
דנה יקרה,
אני חושש שאם הדבר נכון, הוא ימשיך לנסות להסתיר, ולכן ייקשה עליך לדעת מה נכון ומה לא נכון. אין דרכים קלות לפתרון (פרט, אולי, לבילוש מקצועי, ואני לא בטוח שאת רוצה להגיע לזה). אם יעוץ זוגי נראה לך ריאלי, הוא יוכל לסייע לכם להבין מה קורה לכם. יותר ויותר זוגות צעירים מגיעים ליעוץ גם בטרם נישואים, ולפעמים גם בטרם החלטה על נישואים, מה שנותן להם כלים חשובים לחיים משותפים, כבר בתחילת הדרך.