קשיים באינטימיות בזוגיות

תאריך פנייה: 23.09.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אביב
תסכול ובלבול רב במערכת היחסים
23.09.2012 • 12:17

אורן שלום,הקדמה:אני רווק כבן 40, לפני כשנה הכרתי במקום עבודתי משהי יפיפיה, גרושה עם ילד בן 4,לאחר תקופה קצרה התאהבנו ומערכת היחסים החלה לפרוח..התהליך לא היה פשוט בתחילה אולם עם הזמן ובהשקעה רבה הצלחתי להתקרב לליבו של הילד (שהיה ברור לי שמהווה תנאי הכרחי להצלחת הקשר)מכשול משמעותי שהתגלה עם הזמן היו חובות כבדים לרשויות ולגורמים נוספים להם היתה חייבת בת זוגתי, וגם כאן נרתמתי לעזרה ותוך תכנון כלכלי ממושך והוצאה כספית כבדה מיצידי, הסרנו את כל החובות הדחופים ונשארו רק הלוואות ארוכות טווח שאיתן אנחנו מתמודדים בשוטף.זה כבר זמן ממושך שאנחנו מדברים על חתונה וכך גם על מעבר למגורים משותפים, ולשם כך שכרנו דירה ואנחנו נמצאים בעיצומו של המעבר.אני אוהב אותה מאוד!הבעיות:1. מאז ומתמיד לא היתה הערכה של בת זוגתי לשום הוצאה או השקעה כזאת או אחרת מיצידי, גם כאשר היינו ממש בתחילתו של הקשר (כששום דבר אינו מובן מאיליו - ולא שאני מצדיק מצב של מובן מאיליו בשלב כל שהו בקשר) אפילו לא תודה, וזאת בטענה שעצם העובדה שאני עושה, או משלם, או קונה, לא אמורה להפוך אותה ל"שפוטה שלי", והיא לא אמורה "להתחנף", וכהנה וכהנה2. הבחורה קרה מאוד, וזה מתבטא בכך שלעיתים מספר שבועות היא לא נוגעת בי או מלטפת מיוזמתה ואפילו לא אומרת מילת אהבה,הנשיקות הן בפה סגורוהדחייה היא דבר שבשגרה: היא לא מסכימה שאני אגע בה במקומות ציבוריים, והדחייה כאשר אני מעוניין לקיים יחסי מין היא עניין שבשגרה כאשר הסיבות העיקריות הן "אין לי חשק" או "אני עייפה" מה שגורם לי לתיסכול רב.לרוב אני הוא יוזם המגע וגם כאן אין פידבק - היא יכולה לשבת חסרת מעש כשאני נוגע, מלטף וכך הלאה.כשאני מתלונן שהיא קרה, היא לועגת לי שאני כמו תינוק.אני מבולבל מאוד לאחרונה, וזאת כיוון שמנגד לכל מה שכתבתי מעלה, הרושם שלי עלייה הוא שמדובר בבן אדם אנטיליגנט מאוד, טוב לב, ונאמן מאוד (אישה של בית)הבלבול גורם לי לחוסר ביטחון בקשרנכון לעכשיו אני שוקל להקפיא את המעבר (למרות שכבר החוזה נחתם ואנחנו כבר משלמים על הדירה)מה גם שעם המעבר אנחנו מתכננים לאחד ציוד שנרכש עם השנים והיא מוותרת על ציוד ישן שברשותה ואני מביא ציוד יקר מאוד ...אשמח לעצתך.תודה.

ד"ר אורן חסון
לא נשיקה צרפתית
23.09.2012 • 19:11

אביב יקר,
ראה, לפי מכתבך קיימות שתי אפשרויות סבירות:האחת, שהיא צינית, לא אוהבת אותך ומנצלת אותך. אני בכלל לא בטוח שזה המקרה.השניה, שהיא כן אוהבת אותך, אבל שיש לה קשיים בהפגנת חום, נשיקות ואינטימיות מינית. כדאי שתבין שזה המצב, כדי שתדע למה לצפות. זה נראה בעיניך כחוסר אהבה (ראה אפשרות ראשונה), אבל זה לא חייב להיות כך. היא "ביישנית" מבחינה מינית, שמרנית כלפי חוץ כשאתם בפומבי, יש לה בעיה עם נשיקות ואולי גם עם אינטימיות מינית. היא לועגת לך כשאתה מתלונן, כנראה כדרך של התגוננות שלה, כי אולי היא אפילו מודעת לכך שיש לה בעיה (כי אולי אתה לא הראשון שמתלונן), אבל מתקשה להודות בכך כי היא עצמה לא רואה לזה פתרון.הטיפול בזה אינו פשוט, אביב. אבל אתם צריכים לדבר על זה בגלוי, כי לציפיה שלך שזה "יסתדר לבד עם הזמן" אין מקום. זה לא יסתדר לבד עם הזמן. זה דורש טיפול, ולצורך זה צריך גם נכונות לטיפול מצידה - כאשר הרצוי ביותר הוא ללכת ביחד לטיפול מיני. אלא שאם תציג את זה כך, סביר שהיא תתנגד עוד יותר. אם תציג זאת כטיפול זוגי, אבל תבחר מטפל/ת שעוסק/ת גם בטיפול זוגי פסיכותרפיסטי וגם בטיפול מיני (ויש כאלה), תוכלו לשלב את התחומים. וגם אז - לא הייתי מציע לך להעלות את הציפיות שלך גבוה מדי. יותר טוב כן, אבל אל תצפה לאשה שתחבק אותך בפומבי, או שיהיה לה קל לנשק אותך נשיקה צרפתית.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083