קשיי תקשורת בזוגיות
נעמה
דילמה
⌄
שלום
לך,אני בת 22 יוצאת כבר שנה וחצי עם בחור שאותו אני מאוד אוהבת בן 24.במהלך התקופה שלנו יחד, היו לנו פרידות רבות, שהוא יזם, ותמיד לאחר מס' ימים הוא היה מתחרט ומבקש שנחזור בצורה כזו שלא יכלתי לסרב לה גם כי אני מאוד אוהבת אותו והוא היה חסר לי מאוד. הפרידות שלנו קרו לפעמים גם באשמתי כי הייתי לוחצת קצת, אך הרבה פעמים גם באשמתו. מכל ריב הוא היה נבהל ולא ידע איך להתמודד וישר ניפרד ממני. ולאחר כמה ימים שהוא היה נרגע, היה מבקש לחזור. אני ידעתי שטעיתי ועבדתי על עצמי בקטע הזה של הלחץ, אבל כניראה זה לא עוזר או שהוא לא אוהב אותי מספיק ולכן עדיין מכל ריב הוא ישר זורק פרידה ואנו ניפרדים.אני פונה אליך כי גם עכשיו אני נתונה במצב כזה. ניפרדנו לפני מספר ימים מה שכואב לי מאוד, וכעת הוא מבקש לחזור. בטענה שהוא אוהב אותי וקשה לו בלעדיי. אני לא יודעת מה לעשות, האם כדאי? האם ישנה דרך לצאת מהמערבולת הזאת ולתקן את הזוגיות שלנו בכדי שתעלה על דרך המלך? מה עליי לעשות לפי דעתך?תודה,נעמה
ד"ר אורן חסון
על קשיי תקשורת אפשר להתגבר
⌄
נעמה יקרה,
יש ביניכם אהבה ורצון הדדי להיות ביחד, אבל משהו בתקשורת שלכם לא עובד כראוי. את כנראה יודעת לומר את מה שאת אומרת בדרך אחת, והוא כנראה בדרך אחרת. את אולי בסדר עם עימותים, כל עוד הדברים מסתדרים ביניכם בסוף, והוא אולי מרגיש רע מאד בגלל העימות עצמו, וזה מלחיץ אותו. זו אולי לא דרך החיים שהוא רוצה לעצמו. מכאן הנדנדה שלו. אם אכן הבעיה היא של פערים בדרך שלכם לנהל עימותים, יתכן שהדרך לטפל בזה היא ללמוד איך עושים את זה בנתון האישיות המיוחדת של כל אחד מכם שאתם מביאים לזוגיות. ראי בבקשה את המאמר שכתבתי עליעוץ זוגי לזוגות צעירים.
נעמה
על קשיי תקשורת אפשר להתגבר
⌄
היי דר' חסון,אכן חזרנו אחד לשנייה וניסינו לגשר על הפערים וכל אחד קיבל על עצמו להשתפר ולעבוד על עצמו כמה שיותר על מנת שהקשר יצליח. זה החזיק בדיוק שבוע וחצי עד שהוא אמר לי שהוא לא חושב להמשיך את הקשר כי הוא לא יודע אם הוא אוהב אותי. אני שבורה ומרגישה פגועה ושמזלזלים בי ומשחקים ברגשותיי, אך זה לא מונע ממני להמשיך לאהוב אותו ולהתגעגע לדברים הטובים שהיו לנו ולחיבור שהיה קיים. מה אתה חושב? למה הוא כל הזמן עושה את זה ומתנהג כך? מה עליי לעשות? אני לא מסוגלת להמשיך הלאה....הוא היה החבר הכי טוב שלי לפני היותו בן זוגי.תודה,נעמה