קשיי פרק ב' - טיפים והתמודדות
מאיה
זוגיות
⌄
ד"ר אורן חסון שלום,אני נמצאת במערכת כ - 3 שנים ומרגישה שהיא לא מובילה לשום מקום, נפרדנו מספר פעמיים למספר ימים וחזרנו.אני רוצה מערכת קבועה, רצינית, בנוייה על הקשבה אחד לשני והמערכת שלנו משתנה פעם המערכת רצינית ואנחנו נפגשים עם הילדים ביחד והולכים למשפחה ביחד מדברים ומבינים אחד את השני ופעם בדיוק הההפך (אנחנו גרושים ולכל אחד יש את הילדים שלו). למה המערכת משתנה? אם אני מתעצבנת על משהוא שקשור למערכת אז הוא מייד אומר שאין לי סבלנות ושוב נפרדים וחוזרים וממשיכים את המערכת מהתחלה פעם הוא מסיים את המערכת ופעם אני.ד"ר האמת שאני בעצמי כבר לא יודעת מה אני רוצה בהתחלה מאוד רציתי ללכת למשפחה שלו ועכשיו אחרי שהלכתי אני כבר לא מעוניינת ללכת למשפחה שלו, אולי בגלל שהמערכת פעם רצינית ופעם לאואין לי כח יותר לזה כבר.אני שואלת את עצמי אם הוא היה בא עכשיו ואומר לי שהוא מעוניין במערכת רצינית במערכת בדיוק כמו שאני רוצה אני לא בטוחה שהיתי שמחה כיוון שלפני מספר חודשים הוא רצה מערכת רצינית ואני שמחתי ויחד עם זאת הרגשתי מאויימת, יכולתי לקפוץ על המציאה ולא עשיתי זאת.אולי אני מפחדת מהמערכת שלנו, המערכת כמו נדנדה פעם למעלה ופעם למטה ונמאס לי להתאכזב כל פעם.אולי אני לא מבינה את מה שהוא עושה ונסגרת עם עצמי ובונה לי מחסומיים שלא קימים בכלל.בתקופה באחרונה אנחנו בקושי מדברים (היו תקופות שהינו מדברים שעות) אני לא כל כך מעוניינת לשתף אותו במה שקורא לי וזה אולי בגלל שגם הוא לא משתף אותי.אני מרגישה שכל יום שעובר אני נסגרת יותר ושואלת את עצמי למה אני נמצאת במערכת שלא מתאימה לי?אולי תעזור לי לראות את מה שאני לא רואה האם עלי להמשיך במערכת או לא?
ד"ר אורן חסון
קשיי פרק ב'?
⌄
מאיה יקרה,
זה מפחיד. פרק ב', כשכל אחד מגיע עם הילדים שלו, זה מטען לא פשוט. אין ספק שאת מרגישה מחוברת יותר לילדים שלך, ועם תקוות שהוא יהיה לא רק בן זוג לך, אלא גם תומך, אם לא אבא (תלוי מה הקשרים שלהם עם אביהם), בקשרים שלו עם ילדייך. מצד שני, הוא מחובר יותר לילדים שלו, ומרגיש שהוא קודם כל צריך להגן עליהם, עוד לפני הקשר איתך. לכן, זה תהליך מאד שביר, ומאד קל לאבד אמון, כי הנתינה של שניכם אינה יכולה להיות סימטרית, קודם כל בנוגע לילדים שלכם. מכאן, המשפחה המורחבת, שלו ושלך, שהיא עוד יותר חשדנית כלפי בני הזוג. זה כל התהליך מחדש, כאשר שוב, הילדים שלו ושלך עדיין בתמונה, גם אם לא באופן ישיר. אם אתם מרגישים מתנדנדים, ייתכן שאתם צריכים יעוץ זוגי, כדי ללמוד לפתוח את כל הרגשות הללו. לא פשוט להודות, למשל, שאת מחוברת יותר לילדים שלך מאשר לשלו. לא פשוט להתמודד עם זה שהוא יגיד לך אותו הדבר. לא פשוט לתת מרחב לתחושות שלכם, ולהבין שזה חלק מזוגיות, ושזה דבר שצריך להתמודד איתו, כי אתם רוצים להיות ביחד. וגם, שזה לא נגדכם, גם אם זה בניגוד לציפיות שלכם. יעוץ זוגי יכול לסייע לכם, אם אתם מרגישים שזה עדיין לא מאוחר מדי.