התמודדות עם לחץ בזוגיות

תאריך פנייה: 20.12.2006 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
חגית
זוגיות אחרי לידה
20.12.2006 • 15:32

היי ד"רלאחרונה נולדה לנו בת וכבר יש לנו ילד בן 4, אני ובעלי מאוד אוהבים אחד את השני אך לאחרונה מאוד קשה לנו להסתדר, מתווכחים כמעט על כל דבר, מתקשים להקשיב אחד לשני, חוסר סבלנות האחד כלפי השני יש לציין שדברים אלה מלווים אותנו לאורך השנים on&off אך לאחרונה אני חוויתי גם התפרצות זעם שכללה זריקת חפץ על בעלי דיבור על גירושין, צעקות מעבר למצופה וכדומה. דבר זה מאוד הפחיד את בעלי ("ראה למה אני מסוגלת") ומאז הוא החליט שהוא לא מתקרב אליי יותר מדי, הוא מגדיר את זה כטראומה.בעבר , הצעתי לו שנפנה לייעוץ זוגי אך הוא דחה את זה בטענה כי אנחנו יכולים לפתור את זה בעצמינו, ועירוב גורם חיצוני תהיה בריחה מצידינו מהתמודדות עם הבעיה.שכמובן, הוא גם יודע מה הבעיה, " שאני צריכה ללמוד להקשיב עד הסוף ולא להתחרפן מיד"...אני רציתי לשאול מה דעתך בנוגע לטיפול זוגי או אולי אני צריכה טיפול פרטני בכדי לדעת לשלוט בכעסי. יש לציין כי אני אדם אימפולסיבי ורגיש ובעבר למדתי למתן את הכעס ולחיות איתו בשלום זה רק לאחרונה שאני מרגישה שאני לא מסוגלת לעשות זאת יותר.אני מאוד מתוסכלת ולא יודעת מה לעשות. אשמח לתשובה

ד"ר אורן חסון
העצמה עם הלחץ
23.12.2006 • 16:31

חגית יקרה,
קשיים שקיימים מראש, מתעצמים כאשר הלחץ גדל. היו לכם מראש קשיים בתקשורת ובאמון הדדי (במובן של הערכה הדדית, ושל יכולת להיות נדיב ולוותר), והם התעצמו עכשיו, לאחר הולדת הבת. יעוץ זוגי יכול לעזור. אבל במקרה שהוא לא רוצה להגיע, גם ייעוץ פרטני יכול לעזור. מצד אחד אולי לקחת אחריות על הצד שלך, וללמוד להתמודד עם כעסים, ומצד שני, גם ללמוד איך להתנהג איתו, כדי שהוא ילמד להיות נדיב יותר. אולי אפילו מבלי שיבין שהוא משתנה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
חגית
העצמה עם הלחץ
26.12.2006 • 12:54

תודה רבה על עצתך, הייתי רוצה לדעת האם אתה מכיר מטפל באזור השרון אשר יכול לעזור לי\ לנו.תודה מראשחגית

ד"ר אורן חסון
אזור השרון
26.12.2006 • 15:01

חגית יקרה,
צרי איתי קשר, ואוכל אולי לעזור לך. אנא שלחי לי מכתב בדואר האלקטרוני.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083