קשה לסמוך על אנשים

תאריך פנייה: 06.04.2011 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
דנה
..?
06.04.2011 • 19:13

שלום,
אני וחבר שלי כבר חצי שנה ביחד ,ואנחנו מאוד אוהבים אחד את השני ,אבל כשאנחנו רבים ,אפ אחד מאיתנו לא מוכן להתפשר ואז המריבה מתפתחת למריבה ממש גדולה ,ואפילו לפרידות מה לעשות ? והבעיה השנייה שחבר שלי מאוד נאמן אלייי ,אבל ממש קשה לי לסמוך עליו ,בגלל שקשה לי לסמוך על אנשים ,מה אני צריכה לעשות?

ד"ר אורן חסון
לסמוך
07.04.2011 • 00:45

דנה יקרה,
בני כמה אתם? ולמה קשה לך לסמוך על אנשים?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
דנה
..?
07.04.2011 • 23:05

אנחנו בני 18 ,17 קשה לי לסמוך כי יש לי אופי כזה ,אני פשוט מפחדת שבסופו של דבר שהבן אדם שסמכתי עליו יאכזב אותי

ד"ר אורן חסון
הגיל, והבטחון, ומה שחשוב לך לעתיד
08.04.2011 • 10:11

דנה יקרה,
לא סתם שאלתי על הגיל, כי אופי השאלה ואופן השאלה הצביעו על גילך הצעיר, ואני מרגיש כמעט מתנצל כשאני אומר את זה. חוסר הבטחון גבוה יותר בגילאים האלה, וקודם כל בשל נסיון מועט יותר ביחסים בשלים ואחראיים (יש גם טענות לסיבות נוספות, שלא אכנס להן, כי הן אינן משנות את עצם העובדה). בעקבות חוסר הבטחון הזה, החשש מאכזבה חריף יותר, והטמפרמנט הרגשי שולט יותר. וכך אולי אצל שניכם. האם זו נחמה? – כנראה שלא. בעיקר לא כאשר מה שאת מתארת קורה לפעמים גם למבוגרים שנשארו עם הפגיעות הזו.למרות שאת רואה את היחסים ביניכם עכשיו כדבר החשוב ביותר בחייך, אומר לך שהדבר החשוב יותר עבורך הוא ללמוד להרגיע את עצמך, ולפחד פחות. דברים לא מוצלחים יקרו לך בין אם את עומדת על המשמר ובין אם לאו. לא על כל דבר יש שליטה. בדיוק כמו שדברים מוצלחים יקרו לך לפעמים גם באופן לא מתוכנן. הפחד מערער יחסים, וצריך ללמוד להדחיק ולהרחיק אותו כדי להרגע. כדי שהאושר לא יבוא רק ברגעים שבהם הכל נראה מסתדר, וייפול מיד לאחר מכן בשל פגיעה קטנה, אלא יתחלף לשלווה, שפגיעה קטנה לא תפגע בה. נסי לעבוד על זה, ולכוון את עצמך לזה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083