בחירה קשה: קצב חיים שונה בזוגיות
מורן
חבר שלי לא מרגיש מוכן נפשית לחתונה
⌄
שלום.
..אני בת 26 וחבר שלי בן 24אנחנו יוצאים כבר 11 חודשים ומאוד אוהבים וטוב לנו ביחדאנחנו כל יום ביחד ישנים ביחד אבל גרים בנפרד.אני מאוד רוצה להתקדם כבר למעבר לחיים משותפים וחתונהדיברתי איתו על הנושא אמרתי לו שאני כבר בת 26 ושאני רוצה כבר משפחהאז הוא אמר לי שהוא לא מוכן לזה נפשית שהוא לא חושב על זה בכלל ואין לו תוכניות ואולי רק בעוד 4 או 5 שנים, שהוא לא רואה את עצמו כרגע גבר נשוי ואבא, וטוב לו עם הזוגיות שלנו ובמקום שהוא נמצא בו וגם הפחד שלו נובע ממקום של מחוייבות כלכלית , הוא מגיע ממשפחה שהמצב הכלכלי שלה לא טוב, הוא עוזר להורים שלו בשכר דירה והוא אמר לי שכל מי שהוא מכיר מתחתן בגיל 29 30אני לא יודעת מה לעשות אני מאוד מאוד אוהבת אותו אבל מרגישה שהדבר הנכון זה להפרד ממנואני כן רוצה להשאר איתו אבל אני לא מאמינה שהוא ישנה את דעתו עוד שנה ואולי אני אבזבז את הזמן שלי איתו ואז למצוא את עצמי בגיל 30 מתחילה מחדש יהיה לי מאוד קשהאני ממש בהתלבטות כל היום רק חושבת על זהמה אני צריכה לעשות???
ד"ר אורן חסון
בחירה קשה, ושקלול האהבה
⌄
מורן יקרה,
העניין הוא שכל אחד מכם עושה את הבחירות שלו בקצב החיים. אני מבין את הצורך שלך, אבל האם את מוכנה להתאים את הקצב שלך לקצב שלו? – לא כל כך. אולי בעיקר כי את גם חוששת, ועם מידה מסויימת של סבירות, שאולי עוד כמה שנים הקשר שלכם ממילא לא יחזיק מעמד, אז למה לחכות לו? וגם הוא לא מוכן, כנראה, להתאים את הקצב שלו אליך. המצב הוא שלמרות שלכאורה יש שוויון מסויים בשאלה מי יוותר, את במצב עדין יותר, כי ויתור שלך, לכאורה, "מסוכן" יותר.מצד שני, אני גם מבין אותו. הוא במצב שמבחינתו הוא מרגיש מחוייב להוריו, הוא צעיר ממך ועדיין לא הגיע למצב שבו הכנסתו הכלכלית סבירה גם למחוייבות זו וגם למחוייבות למשפחה. העול הזה באמת כבד עליו כנראה.כך שזה משאיר אותך עם בחירה קשה. ועם השאלה עד כמה את אוהבת אותו, ועד כמה הוא אוהב אותך, כדי להבטיח בבטחון רב יותר עתיד משותף.
סהר אבידן
חבר שלי לא מרגיש מוכן נפשית לחתונה
⌄
אני יודע שזה קשה, אבל אני די בטוח שאת צריכה להפרד ממנו.אם הוא אוהב אותך מספיק כדי שתתחתנו בעתיד אז הוא יחזור, ויקבע תאריך כי הוא מבין שאחרת הוא מאבד אותך.אבל כנראה שהוא לא יחזור, כנראה שתפרדו ועדיף לך, כי כנראה שאתם לא תתחתנו בכל מקרה בעתיד - ואם הוא כן מתכנן שתתחתנו בעתיד אז כמו שאמרתי, הוא יחזור.זו באמת בעיה, ואולי גם הסיבה העקרית שבגללה נשים יוצאות עם גברים מבוגרים בד"כ. גם אני בן 24, אני לא מתכוון להתחתן ב6-7 שנים הקרובות, בטח שלא להיות אבא.הייתה לי חברה לתקופה ארוכה והיא ידעה שזה המצב, ובסוף היא עזבה כי היא כן מחפשת חתונה ומשפחה בשנים הקרובות, ואיתי זה לא יקרה.אל תפקפקי במה שהוא אומר, ואפילו תשאלי אותו אם הוא חושב שדעתו יכולה להשתנות בנושא הזה - כלומר האם יש סיכוי שהוא כן ירצה להתחתן בשנה שנתיים הקרובות.אם הוא אומר שלא, אז הוא מבין את המחיר. במקרה הזה תפרדי ממנו ותפסיקי לבזבז את הזמן היקר שלך.בהצלחה