קצב מעורבות שונה בזוגיות
מור
לא מתעניין מספיק
⌄
שלום,
אני בת 25. לפני כשלושה שבועות התחלתי לצאת עם מישהו והקשר נהיה מאוד רציני. הוא כבר הכיר את המשפחה שלי ואני את שלו ואנחנו משתדלים להיפגש הרבה על אף המרחק.
הוא מאד מוצא חן בעיניי, נראה טוב, חמוד, נעים, מנומס, מדבר על מה שמפריע, עושה רושם של בחור טוב.
יש משהו שמפריע לי, אני מרגישה שהוא לא מספיק מתעניין בי.
כשחזרתי יום אחד עצבנית מהעבודה התחלתי לספר לו מה שקרה ועם מי רבתי ומי עצבן אותי. הוא לא שאל יותר מדי שאלות ולא התעניין. בנוסף, כשסיימתי לספר הוא לא אמר את דעתו, רק "אהממ" או "יהיה בסדר" וכד'. הוא לא ממש מרחיב ולא מביע דעה. אני אוהבת שכשאני מספרת מקרה לשמוע מה הוא חושב ולקבל ממנו קצת יותר תמיכה ולא הרגשתי את זה.
בנוסף, אני מרגישה שהוא לא שואל מספיק ולא כ"כ מתעניין במה שעבר עליי לאורך היום. גם שסיפרתי לו על משהו ממש טוב שקרה לי בסוף הוא אמר "איזה בובי" ולא ממש הרחיב.
אשמח לשמוע את דעתכם, אני חוששת שזה משהו שעלול להפריע לי בהמשך הקשר איתו.
ראוי לציין שאני מחפשת מישהו למטרות נישואים.
ד"ר אורן חסון
החלק הראשון והחלק השני
⌄
מור יקרה,
מן הסתם, קצב המעורבות שלך ושלו אחר. בעינייך זה חיסרון, וזה בסדר. כי את היא זו שצריכה לדעת מה מתאים לך. מצד שני, אני מניח שיש לו יתרונות אחרים. חשבי אם היתרונות האחרים מספיקים כדי לחפות על החיסרון הזה. בסופו של דבר, ההחלטה היא שלך. האם לאורך זמן תלמדי להסתדר עם החלק הזה הפחות מעורב שלו, ולקבל אותו כפי שהוא, בשל היתרונות האחרים שיש לו, או לא?כך מחליטים. את לא בטוחה, ופעמים רבות כשצריך לקבל החלטה, בודאי החלטה חשובה, יש מצבים גבוליים. חשבי לא רק על מה שחסר, אלא גם על היכולת שלך להתמודד עם זה - בין אם את מקבלת את עצמך כפי שאת, על העובדה שקשה לך להתמודד עם זה, ובין אם את לא מרוצה מזה. בסופו של דבר, תהיי שמחה בחייך אם תדעי לקבל גם את עצמך וגם את בן זוגך. לא תמיד זה פשוט - לא החלק הראשון, ולא השני.