חשדנות בקשר: מה עומד מאחוריה?
מיכל
בעיה קצת ילדותית ?
⌄
אני בת 21. עד היום היה לי קשר אחד רציני שהמשיך ארבעה חודשים, ואז נפרדנו שוב ויצאנו עוד חודשיים עד שנפרדנו לחלוטין. זה היה בגיל 19.ויש לי איזושהי בעייתיות בהמשכיות של קשרים שאני שמה לב אליה . תמיד בהתחלה מן הסתם ההתלהבות גדולה ויש משיכה, והתלהבות ובעיקר (!) הצד השני נותן לי המווון תשומת לב וזה מקסים אותי, וגם אם אני לא בעניין שלו ממש בזכות מי ומה שהוא תשומת הלב שהוא מעניק לי גורמת לי כן להיות. ופה מתחילה הבעיה. כי ברגע שהצד השני פתאום מראה טיפה סימנים של פחות התעניינות אני י-ש-ר מתרחקת, ישר מאבדת עניין בעצמי ואז הכל דועך נורא מהר. אני זקוקה לתשומת הלב האינטנסיבית והמודגשת הזאת כמו אוויר לנשימה. אני חושבת שזה נובע מחסך גדול של תשומת לב בבית.וזה נורא בעייתי כי אני לא יודעת איך אוכל להמשיך וליצור קשר ארוך זוגי ואמיתי בו ברור שאהבה מבוססת על עוד דברים והיא מתבטאת בצורה מתונה ועמוקה יותר בהמשך.. (בקשר ההוא של החצי שנה הבחור היה ממש אובססיבי אליי, העריץ אותי והתאהב בי עמוקות במשך כל אותה התקופה אבל נפרדנו כי לא ממש הערכתי כמה תכונות שלו ולא הרגשתי כמוהו ושיש לנו עתיד משותף).אני כרגע בהתחלה של טיפול פסיכולוגי ואני בטוחה שכן אצליח להבין איך להתקדם מהמקום שאני נמצאת בו. ובכל זאת, לאור העובדה שאני מאוד מעריכה ואוהבת את התשובות שלך אשמח לשמוע ממך חוות דעת.
ד"ר אורן חסון
לקחת אל הטיפול
⌄
מיכל יקרה,
לא ברור לי אם את נפגעת בקלות, חשדנית, ולא סומכת על בן זוג כאשר האינטנסיביות שלו בחיזור יורדת, או שמא את זקוקה לאינטנסיביות הזו כדי להרגיש "חיה", כלומר "מצליחה" באופן כזה או אחר. בכוונה אני לא משתמש כאן במונחים פסיכולוגיים, אלא במונחים של חיי יום-יום, כי ההבנה הזו חשובה לך. אלו הם שני דברים נפרדים. ועוד שאלה, האם כשאת יוצרת קשר, האם את מרגישה טוב עם עצם העובדה שאת מאוהבת, ושיש לך חיבור רגשי ומישהו שחשוב לך לתת לו כדי שיהיה טוב לו?את כל השאלות האלה, קחי אל הטיפול שלך, יתכן מאד שלתשובות להן תהיה משמעות רבה. עם זאת, זכרי שאת בתחילת דרכך בחיים, ושליכולת שלך להתמודד עם קשרים ועם קשיים, יש לאן להתקדם, כי לניסיון ולבחינה והבדיקה העצמית שבאה איתו, יש משמעות עצומה.