התלבטות בקשר: לתת הזדמנות או ללכת?
טל
מה לעשות עם הקשר הזה?
⌄
שלום.
אני בת 22 .הכרתי לפני חמישה חודשים בחור בן 24 שיידע אותי מראש שאחרי חודש הוא טס. יצאנו ביחד חודש והיה כיף מאוד. ממש היה ביננו קשר מעולה ואמרנו שנשמור על קשר בזמן שהוא יהיה בחו"ל ואז הוא טס לחמישה חודשים בארה"ב. במהלך שלושת החודשים הראשונים באמת שמרנו על קשר ובחודשיים לפני שהוא חזר ניתקתי איתו קשר כי הרגשתי כבר שרחוק מהעין רחוק מהלב ולא רציתי לתקוע את עצמי מלהתקדם וגם כבר לא הייתי בטוחה עד כמה אנחנו מתאימים על סמך חודש של היכרות.הוא חזר לפני חודש ונפגשנו ביום שהוא נחת, היינו ביחד בבית שלו ושכבנו,יומיים אח"כ ניפגשנו שוב ושכבנו וכך גם יום לאחר מכן.כן היה כיף מאוד כשנפגשנו אבל הרגשתי שהיחס שלו אליי שונה וגם בהודעות בין לבין הפגישות הוא הראה פחות יחס.לפני שבוע קבעתי איתו שנשב לדבר וכשדיברנו הוא אמר שהוא מצטער שהוא נותן לי פחות יחס, הוא מרגיש שהוא מתנהג אליי בצורה לא יפה ולא כמו שהוא היה רוצה אבל שהוא מרגיש קצת בהלם מהחזרה לארץ, מרגיש שהיה עכשיו בתקופה ארוכה של חופש ושבד"כ הוא בן אדם של זוגיות (לפניי היו לו שני קשרים ארוכים של שנה ושנה וחצי) והוא לא רוצה להכנס למערכת זוגית עכשיו. כי בזוגיות כמו שהוא הגדיר את זה הוא צריך לדאוג למי שאיתו ומי שאיתו דואגת לו והוא לא מרגיש עכשיו צורך או רצון לדאוג לאף אחד.נפגעתי מזה כי כל זמן שהוא טייל אמרנו שכשהוא יחזור אז ננסה מחדש לראות מה טיב הקשר ביננו והאם זה מתאים והרגשתי שבשיחה הזו הוא מראש פוסל את זה ואולי לא מספר לי את כל האמת.בין השורות גם יכולתי להבין שהוא נפגע ממני שלא דיברתי איתו חודשיים לפני החזרה (בחודשיים האלה הוא שכב עם שתי בנות כיאלו כדי "לנקום" בי, הוא קנה לי שרשרת כמו שלו אבל לא הביא לי אותה בטענה ש"הפסקנו לדבר אז אני אביא אותה למישהו אחר" וכל פעם עוקץ אותי בנושא). כך שהסיבה שהוא לא רוצה שנהיה שוב ביחד נובעת מתוך מה שהוא מספר- ההלם מהחזרה לארץ ואגו פגוע ואולי עוד דברים שאני לא יודעת. הוא גם דיבר המון על ידידה שלו וכמה שהוא התגעגע אליה אז אולי הוא התאהב בה ורואה אותה באור אחר פתאום, אני לא יודעת...הוא אמר שכן כיף לו איתי והוא רוצה שנהיה בקשר בלי מחויבות, ואמרתי לו שמבחינה מינית לא יקרה כלום ושנשמור על ידידות. כי אני לא רוצה לשכב עם מישהו שאני לא במערכת יחסים איתו, לא רוצה יזיזות ובמיוחד לא איתו.והוא מכבד את זה.וזה יוצר אצלי עכשיו תערובת רגשות ומחשבות: מהצד שלי אני כן מרגישה אליו רגשות, כן מאוד נהנית איתו אבל לא בטוחה שאנחנו מתאימים.מצדו אני יודעת שהוא גם נהנה איתי, גם מרגיש אליי דברים וגם נמשך אליי אבל הוא הצהיר על זה ש"לא נהיה ביחד" בגלל שהוא בשוק מהחזרה לא ישר רוצה להכנס לקשר (זה מה שהוא אמר ) וגםמתוך אגו פגוע בגלל העובדה שהפסקתי לדבר איתו (זה מה שאני מבינה שהוא לא מספר) ואולי מעוד סיבות שהוא מסתיר.אני רוצה לנסות להיות איתו, שננסה שוב לראות אם אנחנו מתאימים אבל אני מרגישה שלמרות שדיברנו לא באמת שמנו את כל הקלפים על השולחן.ועכשיו גם כשאנחנו יוצאים ביחד לבית קפה\סרט וכ"ו ומדברים על דברים אז כיף וטוב אבל אני לא באמת מרגישה אליו כמו אל ידיד ואם הוא ייצא עם מישהי עכשיו או ידבר איתי על מישהי אחרת אני אקנא.והמצב ביננו כאילו נסגר אחרי השיחה ההיא ומוגדר כידידות אבל לא באמת ברור מבחינתי.איך אני יכולה להתקדם איתו לעבר שיחה אמיתית כשאני מרגישה שהוא מסתיר ממני ? וגם אם נדבר אז כל מה שיש לי להגיד לו זה בוא ננסה לצאת שוב מחדש ונראה אם אנחנו מתאימים, כי אני לא יודעת אם אנחנו באמת מתאימים, אז האם בכלל כדאי לעשות את זה - להעלות את הדברים ולדבר? כשמה שאנחנו עושים בפועל זה לצאת רק מתחת לכותרת של "ידידים"או פשוט כדאי לי לתת לזמן לעשות את שלו ולראות לאן מתקדם הקשר שלנו?אשמח שתתן לי דרך לסדר לעצמי את המחשבות ולהבין מה קורה עם הקשר הזה ואיך להבין גם ממנו מה קורה למרות שהוא לא ממש מספר.תודה.
ד"ר אורן חסון
לתת הזדמנויות בקצב הנכון
⌄
טל יקרה,
השאלה שלך מורכבת. את שואלת מה צריך לעשות עם הקשר הזה, כאשר את לא יודעת אם אפשר בכלל. אני מבין ממך שאת רוצה, אני מבין ממך גם שאת חושבת שעכשיו הוא לא כל כך מעוניין - ואולי אפילו מאשימה קצת את עצמך (אפילו שנורמלי להתלבט, במצב של חוסר ודאות - אולי גם כפי שהוא עושה עכשיו), אבל חושבת שאולי גם יש סיכוי שאחר-כך כן. נראה לכן שאולי הדבר הנכון הוא האפשרות שכתבת עליה: לתת לזמן לעשות את שלו, ולראות לאן זה מתקדם. לפחות עד שתרגישי שאת לא מרגישה בטוחה מספיק או מסוגלת מספיק להכיל את ההמתנה. ואם וכאשר זה יגיע, וכאשר תהיי בטוחה שהרגע הזה הגיע ושמכאן והלאה את כבר לא יכולה להמתין, ואולי אפילו רגע קודם כדי שלא תגיעי מתוך כעס וחוסר סבלנות, תבהירי שבעצם, כך את לא יכולה להמשיך, ושלפני שתמשיכי הלאה, את רוצה לדעת מה הוא חושב, ואם וכמה זמן הוא צריך אם בכלל. כי שמרת את האופציה הזו פתוחה, והגיע הזמן שבו את צריכה לחשוב אם יש לזה סיכוי או לא, ואם הסיכוי קלוש, שאת צריכה ללכת.ואז, אם יגיד שהוא מצטער ולא יכול, תני לו עוד שבועיים לחשוב מחדש, והמשיכי הלאה אם לא.
טל
לתת הזדמנויות בקצב הנכון
⌄
תודה רבה על התשובה! הפרקטית והחכמה והמדויקת.שלשום נפגשנו, היינו בבית שלו ושוב שכבנו..אח"כ דיברנו והסברתי לו שזה מפריע לי, שאני לא מסוגלת ממש כנראה לנתק את הרגש ממין ושאם אנחנו נפגשים, מדברים בין לבין, נהנים, שוכבים ולא נחשבים זוג אז זה מאוד מבלבל אותי. הוא אמר שהוא מסוגל לעשות את ההפרדה הזו וזו החלטה שלי אם להמשיך את הקשר.קשה לי עם זה מאוד.. אני גם תמיד חייבת להרגיש שנותנים לי המון תשומת לב וחיזור כדי להרגיש בטחון.. ואיתו אני לא מרגישה את זה. וזה כן היה לפני שהוא טס.. ככה שזה עוד יותר קשהאתמול התחילה להתפתח לי דלקת בעיניים והוא הסיע אותי לרופא וגם שאל במשך היום איך אני מרגישה והיום שוב התעניין בשלומי, כך שאני כן יודעת שאני חשובה לו מעבר לסקס..זה נורא מתסכל המצב הזה.אני יודעת שאני לא הולכת לשכב איתו עוד.. כי זה גורם לי להתקרב אליו וזה ייפגע בי, אז אני לא רוצה. ואני גם יודעת שאני הולכת לטוס עוד כמה חודשים לכמה חודשים ואז שוב זה ייצור בעייתיות כמו שהיה כשהוא טס..ואני מאוד רוצה אותו אבל זה כאילו יש יותר מדי מכשולים.. והוא לא ממש שותף לרצון הזה כמוניכדאי אולי פשוט לחתוך את הקשר ?