קנאה ופתיחות בזוגיות
אליאל
המוח הוא הכוח של השטן....
⌄
צהרים טובים,מה שלומך?אתחיל בהכרות קטנה עם עצמי. בחורה בת 29 יוצאת עם בחור בן 31, במשך שנה שלמה. ואנחנו בדרך לחתונה אוטוטו.בקשר האחרון שלי לפני קשר זה ידעתי המון חוסר יציבות, אם זה מריבות פתאום לא עונה לטלפון יום וחוזר אליי מאוהב מאד, קונה אותי במילותיו עד כמה הוא אוהב אותי והאמנתי לו ברמות מטורפות עד שהתחלתי לאהוב את עצמי יותר בעקבות התחושה שהוא נתן לי להרגיש אך פתאום אם יש מריבה הוא היה מתהפך היינו רבים ויכולנו לא לדבר שוב עד שהוא נזכר שאני אהבת חיוו והמילים היפות חוזרות- בכל אופן ידעתי חוסר יציבות .בוא נגיד ככה כל הדברים שהוא אמר או עשה לי וחלק מהן פרמיטיביות או סוגרות זה שבר לי את התמימות והיום אני דומה לו בקשר הנוכחי.( דוגמה אם הוא עשה לי טרור על הפייסבוק " מי זה מי זה " וזה לא קשור לאמון אלא הם לא צריכים להיות שם, זה מה שאני היום עושה לבן זוגי "מי זו מי זו " מה שבעבר לא הפריע לי פתאום אני פשוט לא מוכנה שאישה שהוא היה איתה או אישה שהיא חסרת משמעות תיהיה שם - הרי זה הפייסבוק אגירת חברים חסרי משמעות.חבר שלי בהלם וחיי בתמימות של שאילת השאלות "מה יש לך מאמי" "זה סתם אותך אני אוהב וכו'..." איפה שאני הייתי פעם! היום כאילו הכל נשבר לי והפכתי להיות כזו ואני מפחדת מזה.דוגמה נוספת פתאום אני חשה ברגש עז לא לעשו מסיבת רווקות כדי שהוא לא יעשה מסיבת רווקים , אני לא יודעת או חושבת שהוא יבגוד בי כמו העיניין ש: אני מביאה לו "סוכריה" חד פעמי בגלל שאנחנו מתחתנים. מה שמפריע לי הוא : למה שמישהי תדהר עליו, תיגע בו, למה שאכניס את חבר שלי למצב שהוא נמשך למישהי מינית ואולי זה איפשהו מבחן לעצמו? אז אני אומרת רגע אז מחר בלי שום קשר למסיבת רווקות אביא לו מישהי כדי שיהנה מה לא? הוא הרי לא בוגד בי רק נהנה במשחק , מה קורה לי ? האם אני מגזימה? כואב לי לחשוב שהוא יימשך לאחרת וישתגע במיוחד שזו חשפנית ואני יודעת שזה טבעי גם לי זה יעשה את זה אבל למה להכניס ראש בריא למיטה חולה, למה לא לשמור על קשר טהור מוירוסים ולא ליפול לקודים של החברה "מסיבת רווקים".תראה גם אני אם נחליט שאעשה מסיבת רווקות מה החשפן ידבר איתי שיחות נפש? אפילו אם לא אזרום איתו וברור לי שלא כי אני אישה נאמנה , הוא ישחק איתי ויגע בי וכן אני מודה אני אמשך אליו ואולי אני מפחדת מזה קצת?אני צריכה טיפול להבריא בראש? אני עסוקה תחת פחדים שגם ככה אין להם ביטוח מה אתה מציע?
ד"ר אורן חסון
בעיקר להתגבר על פחדים, ולדבר על זה
⌄
אליאל יקרה,
את אומרת לי כמה דברים. האחד שאת קנאית, והשני שאתם לא מדברים עם פתיחות עד הסוף. כי את לא יכולה לומר לו את מה שאמרת לי – שמצד אחד את חוששת מכך שהוא יימשך למישהי שתגרה אותו במגע, ומצד שני את חוששת להיות מעוררת גם את כלפי חשפן. אולי כי את חוששת שהוא יחשוב שאם תימשכי לגבר אחר, זה סימן שאת לא אוהבת אותו, ואולי כי הוא חושב שיש הבדל בין גבר לאשה בעניין הזה, ולכן הוא יכול להימשך מינית מבלי להתאהב ומבלי לעשות משהו, ואת לא. אולי. אבל אם הפתיחות ביניכם קיימת, תוכלי לומר לו שאת לא רוצה את זה וגם לא את זה. כי את פוחדת משתי האפשרויות, כי שתיהן גם יחד לא נעימות לך.בנוסף, יתכן שיועיל לך ללכת ליעוץ פרטני. כדי להרגיע, וכדי להיות ממוקדת יותר במה שחשוב, וכדי לקבל פרופורציות נכונות, ואולי גם כדי לדעת לעמוד על שלך, בעניינים מסויימים, מבלי לשבור את הכלים, כלומר, בעדינות ולא בכוח.
אליאל
בעיקר להתגבר על פחדים, ולדבר על זה
⌄
מודה על התשובה ,אפילו אם אעבוד על הדברים ואומר אותם בנחת , בכל זאת אעמיד את בן זוגי בביטול רצונו הכוונה אני יודעת שהוא רוצה את זה אבל בגלל שהוא מכבד אותי הוא לא יעשה זאת. אני לא רוצה להראות קנאית זו הבעיה.
ד"ר אורן חסון
לקחת בחשבון גם את החשש הזה
⌄
אליאל יקרה,
זה בדיוק מה שאמרתי. ולכן, תצטרכי לשקול את האפשרויות תוך כדי שאת לוקחת בחשבון גם את החשש הזה שלך. קראי שוב את תשובתי הקודמת, ונסי לחפש בתוכה את מה שהכי מתאים לך, גם אם אין שם משהו שאת לגמרי שלימה איתו, כי כנראה שבתנאים האלה אין דבר כזה משהו שתהיי שלמה איתו לגמרי.