יחסים זוגיים: טיפים לבניית ביטחון

תאריך פנייה: 02.09.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מימי
בעייה ביצירת זוגיות "נורמלית"
02.09.2011 • 14:40

נראה לי שיש לי בעיה רצינית ביצירת קשר בריא ונכון..עד היום כל הקשרים והמערכות הזוגיות שהיו לי היו מבולבלות ולא ברורות משני הכיוונים. היה אחד שהכרתי באנטרנט ולא היה ברור אם הקשר הוא מחייב או לא עד שנהייתה לו חברה,עוד אחד שהייתי מאוהבת בו והוא בי אבל שנינו כיאלו "שמרנו את זה בסוד" עד שהקשר דעך,היה לי חבר במשך חצי שנה שהייתי איתו רק כי רציתי חבר ולא כי רציתי אותו ובמקביל יצאתי עם אחד שיש לו רגשות כלפיי ולא קרה איתו כלום,כמה סטוצים מסביב ועוד אחד כרגע שאנחנו מאוהבים אבל הקשר ביננו לא ברור והוא גדול ממני ב11 שנה..כל החיים שלי זה ככה שאני מרגישה שאני לא מצליחה לפתח קשר רציני ואיכותי עם אנשים מתאימים.אני בנאדם מופנם יחסית ופסיבי וגם כשאני מאוד מעוניינת במישהו אני פוחדת להפגע ולקבל דחייה ולכן אני לא מראה את זה ומחכה שיבוא מכיוונו הצעד וכשזה קורה גם אז הדברים מתקדמים לאט ואני מתקשה לתת את כל כולי לתוך הקשר.אני לא יודעת אם הבעיה היא בי,באישיותי או בפעולות שגויות שאני עושה,או בגילי הצעיר (17). מה כדאי ואפשר לעשות כדי לשפר את המצב?

ד"ר אורן חסון
זוגיות שאפשר להציג בפני כולם
04.09.2011 • 00:06

מימי יקרה,
זה טבעי שאת חוששת, וטבעי שקשה לך ליצר קשר, כי את לא רגילה עדיין ביחסים זוגיים נורמליים, וזה בודאי טבעי כאשר את בגילך. זה משהו שיגיע עם הזמן, אבל ככל שתקני לעצמך יותר ביטחון עכשיו, זה יגיע יותר מהר.אני תוהה אם ועד כמה את משוחחת עם חברות על העניינים הללו. נראה לי שאת ביישנית מכדי להחצין את העובדה שיש לך בן זוג, וכשאת שומרת יחסים בסוד, קל לבני זוגך לא לקחת אותך ברצינות, ולא להתחייב כלפיים. מכאן שהטיפ הראשון שלי אלייך הוא שכאשר תצרי זוגיות, צרי רק זוגיות שאפשר להציג אותה כלפי חוץ. שתוכלו לצאת ביחד, ושתוכלי, כעבור זמן סביר ולא רב מדי, להיות ביחד עם חברים, שלך או שלו. השני – למצוא גם חברה טובה, או חברות טובות – כאלו שתוכלי לסמוך עליהן, ושיהיה לך עם מי לדבר ועם מי להתייעץ.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083