קנאה וחשדנות: איך להתגבר
הילה
קינאה ומחשבות מיותרות?
⌄
שלום רב,
לפני כשנה סיימתי מערכת יחסים בת 4 שנים שהייה בה חוסר אמון והמון קנאה.כיום לאחר שנה אני נמצאת במערכת יחסים שונה לחלוטין, מלאת אמון והבנה אך לצערי בגלל הקשר הקודם (כך אני מניחה) נשארו עדיין שרידים של קנאה שמביאים אותי לחשוב כל מיני דברים של אולי הוא בוגד בי כי הוא רוב הזמן בעבודה וכאלה. וכל זאת למרות שהוא משתדל להתייחס אליי ולהתנהג אליי כראוי.אני לא יודעת כיצד להגיב למצבים כאלה וכתוצאה אנו מגיעים לויכוח ואני אח"כ מצטערת שבכלל הערתי לו ושהכל היה בעצם מיותר.אני מאמינה שהוא אוהב אותי אחרת לא היה משקיע ומתאמץ בשביל הקשר אך עדיין יש בי קנאה מיותרת וכל מיני מחשבות שאני לא יודעת איך להתמודד עימם.אשמח אם תיתן לי את חוות דעתך.תודה.
ד"ר אורן חסון
קנאה וחשדנות, ואימון להתגבר עליהן
⌄
הילה יקרה,
קנאה וחשדנות הם רגשות שמגינים עלייך מפני פגיעה נוספת, בהקשר דומה לכזה שבו נפגעת בעבר. ההקשר הדומה שאת יוצרת הוא בקשר שבינך לבין בן זוג, וכן בחשד שלך המופנה להקשרים חברתיים דומים שבהם נפגעת (ובין אלה גם ריחוק ממך). וזה פוגע בך כאשר את לא יוצרת את ההפרדה הנוספת, שהיא בין גבר אחד לגבר אחר, אלא יוצרת הכללה לגבי כלל הקשרים שלך עם גברים. זה שההגיון שלך אומר שאת צריכה לעשות את ההפרדה הזו, לא אומר שגם הרגש שלך מסוגל לעשות זאת. לא בבת אחת. לכן, את צריכה להאזר בסבלנות, ולהבין שזהו תהליך. תסבירי גם לבן זוגך שזהו תהליך, שסיבתו אומנם היא זו שנפגעת בעבר, אבל גם שהוא מתקדם באופן חיובי (אם אכן זה המצב). יכול לעוזר לך אם תשתפי אותו בתחושות שלך, שתעבדו ביחד על מקורן ועל הפחדים שלך שאינם קשורים אליו, ושתאמני את עצמך, בכל פעם עוד קצת ועל עוד דבר קטן, כדי לרכוש הרגלים חדשים, וכדי להתאמן בנתינת אמון. ואם את מתקשה בזה לבד, ואם את מרגישה שגם לו קשה לתת לך את התמיכה שאת רוצה בנושא הזה, ושהוא מאבד סבלנות, כדאי להגיע לטיפול, ואפילו מוטב לטיפול זוגי, לא כדי לפתוח פצעים שיפגעו בקשר, אלא כדי לסייע לכם לתקשר בנושא זה, ולהבין זה את זו טוב יותר, וללמוד איך גם הוא יכול להקל עלייך.