קנאה וחופשות: מה לעשות?
שרון נ
בעלי מבקש לנסוע לאילת עם חברים סופש
⌄
שלום,
רציתי לדעת , אני נשואה 6 שנים יש לי שתי בנות הגדולה בת 5 והקטנה שנתיים, לבעלי חברים רווקים ... ולאחרונה החברים העלו רעיון של נסיעה לאילת לסופש לבד... לי ממש לא מתאים הסיפור הזה של לנסוע לבד , הוא לא רווק וזה לא מתאים להשאיר את אישתך 3 ימים לבד עם שתי ילדות קטנות!!! אני ממש עצבנית מהסיפור הזה וזה מטריד אותי מאוד, והוא טוען שאני עושה סיפור מכלום וגם לו מגיע חופש. עוד פרט קטן... היינו בטיול מהעבודה באיטליה 3 ימים, אז הוא אומר לי כל פעם ״גם את נסעת למה לי אסור״.. האים לאפשר לו את הנסיעה למרות שזה יפגע מזוגיות שלנו .. או להתעקש שלא יסע?? מודה מראש על התשובה !!!
ד"ר אורן חסון
יש חברים ויש חברים
⌄
שרון יקרה,
אני לא יודע מיהם החברים שהציעו לו לנסוע איתם לאילת, ומהו אופי הבילוי הטבעי שלהם. אם הם פרפרים שהולכים לחפש בחורות, ואת יודעת את זה, מן הסתם יש לך סיבות לקנא לו. ואם הם מתכוונים לצלול בים, או פשוט לנוח מעומס השבוע, ולעשות בטן-גב, כי כך הם, זה עניין אחר. כך או כך, לכל מה שתעשי, יש מחיר. אם תתעקשי, תגרמי לסדק ביחסים. אם תתני לו ללכת – הכעס שלך ו/או החרדות שלך, יפגעו בך וביחסים שלך איתו. את צריכה לשקול את כל אלה, ואת הרי יודעת את זה. אם נסעת בלעדיו לאיטליה (לא כתבת אם הוא הצטרף אליך), זה נותן לו לפחות צידוק מוסרי לרצות גם כן חופשה של שלושה ימים. את הסך הכל את צריכה לשקלל ביחד.אלא שכל זה הוא שקלול רציונלי. החלק הרגשי שלך בכל זאת ברתיחה. אני מציע לך לקרוא גם את תשובתי לנטלי, שאלה מתחתייך, כדי שתשאלי את עצמך עוד כמה שאלות נוספות שאולי רלוונטיות גם לך.