חוסר אמון בקשר: מה עושים?
נטלי
בן זוג נוסע לטייל בלעדיי
⌄
בן זוגי הודיע לי שהם יוצאים מטעם העבודה לטיול של 3 ימים באילת,אם לא יסע לאילת יצטרך לעבוד הרבה (נשמע לי שקר) הטיול עולה 500 שקל!שבוע לאחר מכן הוא יוצא שוב לאילת מטעם הלימודים שלו במכללה...אני שאלתי אותו מה יעשה שם כל כך הרבה זמן והוא אמר שילך לים יצלול וכו...אני לא בוטחת בו ובגברים שאיתו!!! אני לא מוצאת שום סיבה למה גבר יסע לבד לאילת! לפני חצי שנה הוא נסע לחברים שלו בכפר סבא (אנחנו גרים בצפון) והם לקחו אותו למועדון , הוא אמר לי שהוא הלך לפאב ואז גיליתי בפייסבוק תמונה שלו במועדון רוקד...אני מאורסת לו כבר חודשיים כמעט ואני מרגישה ממש חוסר בטחון בקשר במצב עכשיו, מה יש לגבר לעשות באילת בלי האישה שלו? מה??? אני לא מבינה!!!!אם היה נוסע פעם אחת? אז בסדר אבל פעמיים??? באילת???מה לעשות? איך להתמודד עם זה?תודה
ד"ר אורן חסון
בעיות בקשר שיש לפתור
⌄
נטלי יקרה,
השאלה הראשונה ששאלתי את עצמי היא מדוע את לא סומכת ובוטחת בארוסך. כלומר, מה לא בסדר ביחסים ביניכם? האם כי אי אפשר לסמוך עליו? יכול להיות שזה באמת המצב, אבל אם כך, אם הוא כזה שאי אפשר לסמוך עליו, מדוע את רוצה להינשא לו?ואז שאלתי את עצמי אם אולי את לא סומכת על אף גבר, או אולי בכלל על אף אחד אחר חוץ ממך. ולמה בעצם? למה העולם כל כך רע, שאפילו על האדם שאמור להיות קרוב לך כל כך את לא סומכת?ולבסוף שאלתי את עצמי אם אולי בכלל את לא סומכת על עצמך. למשל, שאת יודעת שהחרדות והחששות שלך כל כך חזקים, שאת עלולה להישבר, לכעוס ולקלקל משהו ביחסים שביניהם. למשל, שאת יודעת שאת כל כך פגיעה, שאת חוששת מכך שאם תגלי שקרה משהו כשהוא לא לידך, אולי תצטרכי להגן על עצמך דרך פרוק היחסים האלה, מה שאת מאד לא רוצה שיקרה.נכון, נטלי, שהסיבה שבגללה הכל עלה היא כי בן זוגך נוסע לאילת. אבל זה רק הציף הרבה בעיות בקשר שלכם שיש לפתור. הן נובעות ממשהו שבאישיות שלו, או ממשהו באישיות שלו או מהדינמיקה של האישיות של שניכם. כך או כך, חוסר האמון הזה עלול, במוקדם או במאוחר, לערער את היחסים שביניכם. אני חושב שזה משהו שכדאי מאד שתעבדו עליו, ובאופן רציני. רצוי אולי אפילו בעזרת סיוע מקצועי, כלומר, בעזרת יעוץ זוגי.