קנאה וזוגיות: איך להחזיר את הביטחון
אילנה
לא מבינה את בן זוגי - שאלה נוספת
⌄
שלום
ד"ר,לפני שפגשתי את בן זוגי, חשבתי שיש מקום לבילויים לבד גם כאשר אני נמצאת במערכת יחסים.מאז שפגשתי את בן זוגי - כיום אניחנו ביחד 3 שנים, הדברים השתנו. אני כבר לא יודעת מה טוב ומה רע.זה התחיל מכך שהוא התנגד שאני אשב בבית קפה עם חברות בלעדיו שלא לדבר על צאת לרקוד. חשוב לי לציין שרציתי לצאת למועדון עם חברות לבד, רק בסופי שבוע שהוא עבד לילה.בכל מקה מצאני שפה משותפת. הוא הבין שאין זה רע שאצאה לשבת עם חברות בלעדיו. ואני החלטתי לוותר על לצאת למועדון אם הוא לא יכול להצתרף. עם הזמן גם התבגרנו :) וכבר אין לי רצון לצאת למועדוני לילה.האלש שלי האם זה בסדר לטוס לחו"ל לבקר חברה ללא בן זוג.פעם חשבתי שזה בסדר, היום אני כבר לא יודעת.בתודה,אילנה.
ד"ר אורן חסון
איבדת בטחון. לכי לקבל פרופורציות.
⌄
אילנה יקרה,
אין יותר מדי מה להבין. יש לך בן זוג קנאי, שחרד שמא תעזבי אותו או תבגדי בו, ומשתמש בכל נימוק אפשרי כדי לכבול אותך אליו, ולנתק אותך מאנשים אחרים. זוגות שונים מוצאים להם נקודות שיווי משקל אי שם בין המתירנות המוחלטת לבין הכליאה המוחלטת. הסיבות לכך הן חרדות מפני בגידה, או שתלטנות או שניהם. את צריכה לחיות באורח חיים שמתאים לך. אם זה לוחץ מדי, עד שאת מרגישה כבולה, נסי לתחום את הגבולות. אם זה לא עובד, והוא כובל אותך יותר ממה שאת מרגישה שמתאים לך, תסיקי את המסקנות. את זה הייתי אומר לך לאחר 3 חודשים של קשר.היום, לאחר 3 שנים ביחד, נדמה לי שבאמת באיזה שהוא מקום איבדת חלק מהבטחון שלך של מה נכון ומה לא נכון. לכו ליעוץ זוגי, ואם הוא לא ירצה, לכי לטיפול פרטי, כדי לקבל מחדש פרופורציות וקנה מידה לחיים שיתאים לך.דברי גם הרבה עם חברות. הרבה חברות. כדי לקבל תמונה רחבה יותר.אין סיבה שהוא יפריע לך לבקר חברה בחו"ל. אלא אם החברה שבה אתם חיים היא חברה שמרנית שבה הדבר הזה אינו מקובל. ולכן אני אומר, קבלי פרופוציות בכל דרך אפשרית.