הבנת בן הזוג: טיפים ופתרונות
אילנה
לא מבינה את בן זוגי
⌄
ד"ר אורן היקר,
לאחר מחשבות רבות וחוסר היכולת שלי לענות על השאלות שמתרידות אותי אני פונה אליך.אני בת 28, בן זוגי בן 27, אנחנו נמצאים ביחד כבר שלוש שנים.לפני שנה וחודשיים בן זוגי הציע לי שנתחתן. ההצעה הייתה מאוד יפה ורומנטית עם טבעת, ומאז שום דבר לא השתנה.נתחיל מכך שבן זוגי לא סיפר למשפלתו. אני ניסיתי להבין ולא אמרתי כלום, כיוון שאחיו היה במצב מאוד קשה בין חיים ומוות וןהוריו בילו בבית חולים יותר זמן מאשר בבית. אני שתקתי יותר מחצי שנה, התחשבתי. הרי מובן לי שאין מקום לשימחה במצב שכזה.כעבור כחצי שנה זה התחיל להמאס לי. כי גם לא יכולתי לסר על זה לכל החברות שלי, כי בן זוגי לא רצה שההודעה תגיעה לר דרכו. אמרתי לו איך אני מרגישה והוא עוד פעם הסביר שזה בגלל המצב הבריאותי של אחיו. לפני חודשיים אחיו חזר הביתה, היוא עדיין במצב קשה, עובר שיקום. תוך כדי שיחה עם הוריו, אימו של בן זוגי סיפרה כי הדבר נודע לה מזמן ...לפני חודש עברנו לגור ביחד. לפני מספר שבועות אני שאלתי מתי הוא רוצה להתחתן, הוא אמר לי לא יודע בקיץ... לאחר כשבוע אמרתי לו שצריך לחפש מקום אם אנחנו רוצים תאריך נוח. שאלתי מתי נתחיל לחפש, לא קיבלתי תשובה...אני ממש מיואשת. אני בחורה משכילה, עובדת המקום טוב, אני נראית טוב. ואף פעם לא לחצתי שיציע לי נישואין. אני מרגישה לא נוח במצב הזה. כיוון שהוא הציעה לפני שנה, כל המשפחה שלי מנדנדת עם השאלות כמו מה קורה... ושום דבר לא זז.האם אני אמורה לחשוד במשהו? האם הוא בוחן אותי? קשה לי להבין אותו.
ד"ר אורן חסון
אז נסי. לפני הכל, חשוב להבין אותו.
⌄
אילנה יקרה,
אני לא יודע אם הוא בוחן אותך, אבל מה שבטוח הוא שלא מתאים לו עכשיו. השאלה היא באמת למה, ומדוע אינכם יכולים לדבר על זה. האם זה בגלל שהוא נתקף חרדות, ולא בטוח שאת האחת, או בגלל הקשיים שיש עם אחיו, ושהחתונה היא הרבה פחות בראשון כתוצאה מכך, ואולי יש סיבות אחרות.אבל הנה, אמו כבר יודעת על זה כמה חודשים. אז הוא אמר משהו למשפחה. תצטרכי קודם כל לנסות להבין אותו, אבל גם לעשות את זה מבלי ללחוץ עליו ומבלי להאשים אותו בדבר.והנה, עברתם שלב, והתחלתם לגור ביחד. השתדלי אולי לא לשאול שאלות כלליות ("מתי נתחיל לחפש") אלא להגיע עם הצעות קונרקטיות: אתה תעשה את זה, אני אעשה את זה... וגם הטקטיקה הזו לא תמיד תעבוד. נסי קודם כל להבין, עוד הרבה לפני ההאשמות.