קנאה וגירושין: מה לעשות?
דינה
בקשה לעזרה
⌄
שלום רב
אני אישה נשואה 30 שנה +2 ילדים מבוגרים.אני ובעלי עובדים שנים רבות ומבוססים מאד כלכלית וניראים מצוין לגילנו.בעלי היכיר לפני 6 חודשים בעבודה בחורה צעירה ממנו בעשרים שנה נשואה +3.ומאז בעלי כל הזמן בקשר אתה- טלפונים SMS EMAIL , כאשר אנחנו בבית בשישי שבת מדובר בממוצע ב-5 טלפונים אחד לשני , (חשבון הפלפון שלו גדל פי 6)נוסף לכך פעם בשבוע בעלי נישאר לעשות פעילות ספוטיבית איתה ועם חברתה.נוסף על כך ישנה ההרגשה שהוא לא נימצא בבית כאשר הוא פיזית נימצא, הוא מרבה לדבר עליה,בעלי אומר שזה מאוד מחמיא לו שבחורה יפה (בעניו) וצעירה מתענינת בו, ואני לא נותנת לו מספיק חמימות (זה יכול להיות) והיא מאוד חמה מבינה מתיעצת (ואני אדם עצמאי מדי).והכל בלי קיום יחסי מין עם הבחורה אני בטוחה (יחסי המין שלנו מעולים),היחסים שלו איתה מטריפים את חיי, למרות שפגשתי אותה, ובעלי אומר שאין לי סיבה לקנא, אני מקנא,אני משתדלת לא לעלות את הנושא יותר מידי כי זה הורס את היחסים ביננו, אבל מידי פעם אני מעלה את זה ואז בעלי אומר שאני קנאית חולנית, ואני לא אקבע מי יהיו החברים שלו, וכולי....(הוא לא מוכן להפסיק את הקשר איתה)מה עלי לעשות????האם אני קנאית יתר על המידה? וצריכה לקבל את היחסים הללו??תודה מראש
ד"ר אורן חסון
אם לא להביס, להצטרף אליהם
⌄
דינה יקרה,
את חוששת, ובאופן סטטיסטי לפחות, במידה רבה של צדק. כי היו דברים מעולם. אז יכול להיות שהיא לא תעזוב את הבית שלה בגללו, אבל הקשר של בן זוגך איתה פוגע ביחסים שביניכם וכנראה לא רק בגלל הקנאה שלך, אלא גם בגלל תשומת הלב שלו, ובשל ההשוואות שהוא בהכרח עושה ביניכן. אם אישך אומר שמחמיא לו שבחורה יפה וצעירה מתעניינת בו, והוא גם שומר איתה על קשר הדוק, פרושו של דבר שאת לא קנאית חולנית, אלא קנאית.כמה אפשרויות לפנייך. הדרך הנוחה והרכה ביותר היא להגיד לעצמך: אם אינך יכול להביס אותם, הצטרף אליהם. כלומר, תגידי לאישך שיכול להיות שהוא צודק, אבל הקינאה שלך היא בסך הכל תגובה טבעית, כמו תגובה שהיתה לו, לו היה איזה גבר מצליח מאד, שמבוגר ממך בחמש שנים, מסתובב הרבה סביבך בעבודה, ושולח לך הודעות, ויוצא איתך פעם בשבוע לסרט. ולכן, תגידי לו, לכן אני חושבת שהדבר שירגיע אותי הכי הרבה הוא הדבר הפשוט ביותר – שאני אכיר אותה טוב יותר, וגם שהיא תכיר אותי טוב יותר. ובסך הכל, אם היא כל כך נחמדה, יכול להיות שגם אנחנו נהיה חברות טובות, ויהיה לי קל יותר לתת גם לך את המרחב שלך בקשר איתה. ובקיצור: צרי יותר זמן שגם את תהיי ביחד איתה. אם אישך הוא החבר הכי טוב שלך, אין סיבה שלא תתקרבי יותר לחברים טובים שלו, וגם לחברות טובות שלו. ולו, הרי לא צריכה להיות שום סיבה להתבייש בך.