קנאה בזוגיות: מהי משמעות הרקע הכלכלי?
פרח
בספקות
⌄
אני וחבר שלי מזה שנה ו10 חודשים ביחד הוא סטודנט 23 ואני השתחררתי מהצבא 21גרים באותה העיר.אני אוהבת אותו מאוד אבל בחצי שנה האחרונה יש לנו הרבה מאוד ויכוחים שבסופם אנחנו מצליחים להסתדר אבל אחרי בכי מצידי ועצבים מצידו.בזמן האחרון אני רואה מסביבי יותר מדי דברים שלטענתו פתחו לי את העיניים.יש סביבי הרבה בחורים שמחפשים את קרבתי. ובנוסף הרבה סיפורים "יפים" על זוגות אחרים.כמו-חברות שחבר שלהן קנה להן רכב, נוסעים כל הזמן לטיולים, מביא ומחזיר אותה מהעבודה שלא נמצאת בקרבת מקום, מתנות רבות ועוד דברים חומריים שאני רואה סביבי. זה מציק לי מאוד כי מחבר שלי נדיר לקבל משהו חומרי. זה לא הפריע לי עד כה כי כל מה שאני רוצה אני קונה לעצמי או מההוריםאבל פתאום זה התחיל להציק לי וגרם לי לחשוב למה אני לא יכולה לקבל כאלו פינוקים מהחבר? דיברתי איתו על זה והוא אמר שהוא לא יכול לאפשר לעצמו כי הוא סטודנט ושאני לא אסתכל על זוגות אחרים כי אני לא יודעת מה הולך אצלהםאני לא יודעת למה כל המחשבות האלו עולות לי על פרידה כי זאת לא סיבה מספיק טובה. אני מרגישה שהוא לא מתייחס אלי ברצינות..ושאם אני לא אהיה שם זה לא יפריע לו. הוא אמר כמובן שזה לא נכון והוא אוהב אותי מאוד.מבחינת יחס הוא מתייחס אלי יפה, תמיד מתקשר יוזם פגישות יציאות ושומר על קשר הדוק.מה אפשר לעשות איך אפשר להעביר את המסר לחבר שלי בצורה יפה שתשפר לי את ההרגשה?
ד"ר אורן חסון
לרצות עוד
⌄
פרח יקרה,
מחקרים רבים מצביעים על כך שהדבר החשוב ביותר לנשים בגבר, הוא מצבו הסוציו-אקונומי. כלומר, הכוח החברתי-כלכלי. החבר שלך סטודנט, שאולי לא מגיע מבית עשיר, ושאולי מתכנן את צעדיו קדימה בזהירות בגלל שאין לו תמיכה וגיבוי כלכליים. לחלק מהחברות שלך יש כנראה בני זוג שמגיעים מרקע כלכלי עשיר יותר, אז את מקנאה. גם את רוצה, כי טבעי לרצות בן זוג "חזק יותר" כלכלית. זו אחת הסיבות לכך שנשים מעדיפות גברים מבוגרים יותר, כי הם כבר "מסודרים" יותר. החבר שלך לא יוכל לקנות לך מכונית. לא עכשיו. הוא לא יוכל לקחת אותך לטיול בעולם. לא עכשיו (וגם אם תגידי שאת מסתפקת בהרבה פחות, העובדה שכתבת על זה, אומרת שבעצם את לא רוצה פחות, גם אם תנסי להיות ריאלית). אני חושש שתצטרכי לבחור בין בן הזוג שלך, על הפוטנציאל שלו כבן זוג ומבחינה כלכלית (אבל פוטנציאל שטרם מומש), לבין הליכה לבד וחיפוש אחר בן זוג "ראוי" יותר כלכלית, שיוכל להעניק לך יותר. זה הימור, אם את מוכנה לקחת אותו.