כפייה בזוגיות: נקודת מבט
אלכס
הריון-מה לעשות?
⌄
אני בת 22 יש לי חבר כבר 3 שנים,לפני כמה ימים גיליתי שאני בהריון,הלכתי לרופא נשים עשיתי בדיקה והוא אמר שאני שבועות אחדים להריון.הבעיה היא שאני לא חושבת שילד כרגע זה רעיון טוב אני רק עכשיו התחלתי להשלים בגרויות מהתיכון ומתכננת ללמוד עיצוב ואופנה וזה באמת החלום שלי וגם אני מאמינה שילד צריך לבוא אחרי החתונה עם משפחה מסודרת ולא מחוץ לנישואין להתחשב בזה שזאת בושה למשפחתי.הבעיה היא כזאת בן זוגי לא רוצה שאני יעשה הפלה,הוא רוצה שנתחתן ואני אומרת לו שאני לא רוצה ילד ושאני יעשה הפלה והוא מאיים שאם אני יעשה הקשר שלנו יסתיים.מה עלי לעשות?
ד"ר אורן חסון
כפייה, וויתורים משמעותיים
⌄
אלכס יקרה,
זה שהוא לא רוצה, לא אומר שאת לא יכולה. זו החלטה שלך. אלא שאם מעמיד כאולטימטום את האפשרות לפרידה, זו נקודה למחשבה. לשני הצדדים. שכן, אם הוא מנסה לכפות עליך את דעתו, ולשנות את תוכניות חייך מבלי להתחשב בך, אז אולי זה סימן לא טוב להמשך החיים המשותפים שלכם. עד כמה הוא ינסה לכפות עליך את רצונו בהזדמנויות אחרות?אם את לא רוצה, את צריכה להיות נחרצת ברצון שלך, ולומר זאת באופן ברור. יכול להיות שהוא יקבל, לאחר מאבק. השאלה גם עד כמה הוא ישמור לך את זכרון ה"הפסד" שלו במאבק המשמעותי הראשון שלכם. ומאידך, אם תקבלי את דעתו – עד כמה את תשמרי לו את זכרון הויתור על החלום המקצועי שלך, ועל הבסיס הכלכלי והעצמאי שלך?