פער גילאים בזוגיות
פרפרים בבטן
פער גילאים
⌄
שלום,
לאחרונה הכרתי בחור יותר צעיר ממני ב-8 שנים.מאז שאנחנו בקשר יומיומי אני פורחת. בהתחלה סרבתי לתת לו הזדמנות . אחרי חיזורים רבים ושיחות ארוכות הוא הצליח לחדור לי ללב.בינתיים, אף אחד לא יודע על הקשר שלנו חוץ מחברה אחת שטוענת שאני משוגעת.אני מבינה שמה שאני עושה הוא לא תקין, אנחנו בשלבים אחרים בחיים ומאוד קשה לי עם זה. אני לגמרי חצויה...איך מתמודדים עם זה? איך ממשיכים הלאה, אם בכלל.תודה רבהשנה טובה!
ד"ר אורן חסון
פער גילאים
⌄
פרפרים יקרה,
יש זוגות שבהם פער גילאים כאלה קיים, חי ובועט ועובד לשנים רבות. אני מכיר כאלה. בת כמה את?
פרפרים בבטן
פער גילאים- תגובה לתגובה
⌄
אני בת 27, הוא חייל.העיניין הוא שכרגע הכל ניראה זוהר. אבל כשאני בוחנת את הקשר הזה לעומק אני לא בדיוק יודעת איך להתמודד איתו ואני דיי חוששת.ולכן יש לי כמה שאלות:* איך אני מספרת לסביבה שלי, אם בכלל.* איך אני יכולה לדעת שהוא באמת לא רוצה "לשרוף" לי את הזמן והוא באמת מתכוון למה שהוא אומר ולא מנסה להשוויץ איתי מול החברים שלו?* למה בגילי בחרתי דווקא בו? זה אמור להגיד עלי משהו?תודה!!!
ד"ר אורן חסון
תרוץ טוב וקל לעזוב כשקשה?
⌄
פרפרים יקרה,
יש ביניכם פער משמעותי, בגילאים שלכם, ואת צריכה לחשוש משני גורמים עקריים, המשפיעים עליך:השאלה עד כמה טוב את יודעת להתמודד עם הסביבה (חברים, חברות, משפחה, קולגות), ועם סטיגמות. אם את לא יודעת להיות חזקה מספיק, ואם את חוששת מבידוד חברתי או מלעג חברתי, ואם את חוששת שלא יפרגנו לך מספיק, זו בעיה.את בת 27, וגברים בסביבתך הטבעית "מצליחים" יותר, זמינים יותר (כנראה, אם הוא בצבא), יודעים יותר מה הם רוצים, מוכנים יותר לנישואים, וכבר הוכיחו, במידה רבה, את הפוטנציאל שלהם. בהמשך הדרך, הגיוני שכל אלה יחסרו לך, וייטעו בך ספקות.ואז נשארת השאלה לגביו: עד כמה הוא יוכל להתמיד בקשר? את מכירה אותו, אני לא. שאלתי את עצמך את השאלה הזו מתוך ההכרות שלך אותו, וגם – כמה זמן את מוכנה להקדיש לקשר שאולי לא יהיה הקשר לחיים?מחקרים מצביעים על כך שקשר זוגי מחזיק פחות טוב מעמד כאשר הרקע של בני הזוג שונה. הסיבה היא שאז יש, ככל הנראה, יותר מקור לחיכוכים, כאשר קשה. גם כאן, את צריכה לשאול את עצמך אם לא תתלי את הקושי בהפרשי הגיל, מה שייתן לך תרוץ טוב וקל לעזוב, אם יהיה קשה, אולי כי הדבר הזה עצמו, הפרש הגיל, לא ייפתר.