קנאה בזוגיות: מהי הסיבה?
סיוון
מקנאה לבעלי
⌄
התחתנתי לפני כחודשיים עם גבר מדהים. אני הכי שמחה בעולם והכי מעריכה אותו. כמובן שיש קשיים שאיתם אנו מתמודדים אל יחד עם זאת אני מרגישה שטוב לי איתו.
השבוע היינו אצל בני דודים שלי ובת דודתי, נערה יפה מאוד נכנסה וראיתי שנוא קצת עוקב אחריה עם העיניים. זה מאוד הציק לי... אני יודעת שהוא הכי נאמן לי ולרגע לא דואגת. אבל זה די ביאס אותי שהוא מסתכל על מישהי אחרת וגרם לי קצת להתעצבן. אני לא יודעת כיצד להתמודד עם זה. אני יודעת שלא אוכל לכסות לו את העיניים וגם אני בעצמי הסתכלתי עליה כי היא יפה, אבל אני מתקשה להימנע מלכעוס עליו.
ד"ר אורן חסון
איך מתמודדים עם קנאה?
⌄
סיוון יקרה,
כתבת שאת מקנאה לבעלך, והייתי רוצה אולי לחדד זאת: האם את מקנאה מתוך החרדה שמא הוא ירצה מישהי אחרת, או אולי את מקנאה בה, כי היא יפה?הסיבה הראשונה נוגעת לביטחון שלך בזוגיות (ואולי לחוסר הביטחון שלך), שמא מתישהו זה יקרה, כלומר, יהיה אסון, ושהחיים אינם בטוחים, כמו גם הקשר הזוגי. זה סוג אחד של חרדה. הסיבה השניה, נוגעת אולי לתחרותיות ולפרפקציוניזם, ולשאלה - איך מתמודדים עם העובדה שאני לא הכי הכי. לא הכי הכי חכמה, גם אם חכמה מאד, לא הכי הכי טובה, גם אם טובה מאד, לא הכי הכי יפה, גם אם יפה מאד. אלו שתי דרכי התמודדות שונות, ולכן גם נדרשים להן פתרונות שונים.אני מבין את זה שאת כועסת עליו, למרות שגם את שמת לב אליה, ואולי למרות שמדי פעם גם את שמה לב לגברים נאים במיוחד. איכשהו, זה נותן לי את התחושה שזה יותר התחרותיות שבך, מאשר חוסר הביטחון שבך. כך או כך - זה משהו שאם תתני לו להמשיך ולהתרחש כפי שהוא, ובעיקר אם הפרשנות שלך לרגשות הללו לא תהיה הנכונה, את עלולה להיגרר עם בן זוגך למסלול לא טוב של כעסים וטינה, בעיקר אם בן זוגך לא יבין על מה את מדברת (והוא יהיה צודק עוד יותר אם גם את לא יודעת בדיוק על מה את מדברת), ולא יבין שאולי כל מה שאת מבקשת זה נחמה וחיבוק ואהבה (כי אולי לא תדעי לומר זאת, כי תתמסרי לכעס, במקום זה). אחרי הכל, הרגשות הללו שלך ימשיכו ויגיעו, מדי פעם, והם טבעיים. השאלה היא בעיקר מה הסיפור שאת מספרת לעצמך בעקבות זה, ולכן - אם את יכולה להתמודד עם זה ואיך. אם תצליחי לומר לעצמך שאת לא הכי הכי, ולהשלים עם זה, יהיה יותר קל. אם תצליחי לומר לעצמך - הוא בחר בי, וגם אני מסתכלת מדי פעם וזה לא אומר כלום, יהיה יותר קל.אגב כך, חפשי כאן את המאמר על קינאה, מאמר שכתבתי בזמנו ל Ynet. אולי זה ייתן עוד קצת פרספקטיבה על הנושא.