קנאה בזוגיות: מה לעשות?

תאריך פנייה: 12.06.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דנה
ספק לבגידה
12.06.2010 • 21:13

היי,אני וחבר שלי כבר חמש וחצי שנים יחד. הפער הגיאורגרפי בין מקום מגוריי למגורי עצום ואני גרה אצלו (בבית הוריו) כבר שנתיים.אנחנו מדברים על חתונה, אבל שנינו לא רוצים כרגע... חבר שלי קנאי, כשאני בלימודים הוא שואל שאלות כמו "מה את עושה" "עם מי את" זורק לי הערות כמו "את כל הזמן מתערבבת" אפילו על הבוס שלי יש לו מה להגיד...אני לא אוהבת את זה אבל מסוגלת להתמודד עם זה. אני שואלת אותו את אותן שאלות כדי להחזיר לו אבל אני סומכת עליו..(והוא לא).חבר שלי אוהב לצאת למקומות המוניים ומסיבות ואני לא, מעבר לכך אני גם סטודנטית אז הבילויים הליליים האלה לא כל כך מתאימים לי.... כך שאין לי בעיה שהוא יצא לבלות עם חבריו.לפני חודש, ראיתי אצלו בטלפון הודעה מבחורה שהיא שואלת אם הוא נמשך אליה, והוא כותב לה בחזרה שיש לו רגשות כלפיה.ההסבר לכך היה שחבר שלו הכיר מישהי במסיבה ביום חמישי ומכיוון שהוא שומר שבת החבר ביקש ממנו שיסתמס עם הבחורה כדי שהיא לא תברח לו... והוא הסכים.ביקשתי ממנו שידבר עם החבר שלו שאני ישמע את השיחה... והוא עשה זאת. אך ברור שהוא בקלות היה משקר בשבילו כדי לכפות עליו..ביקשתי פירוט שיחות כדי שאני יוכל באמת לדעת שזה רק מהיומיים האחרונים וחבר שלי התנגד בתוקף והוא עדיין מתנגד.אני לא יודעת מה לעשות. האם להאמין לו? איך אני יכולה לדעת אם זה נכון אם הוא מתנגד לפירוט שיחות הרי אם הייה לו מה להסתיר סביר להניח שלא הייתה לו בעיה לחשוף את הפירוט לפניי...אני לא מפסיקה לחשוב על זה. אני באמת לא יודעת מה לעשות...

ד"ר אורן חסון
כבוד
14.06.2010 • 01:18

דנה יקרה,
יכול להיות שהוא משקר לך, אלא שאינך יכולה להיות בטוחה בזה. אבל להערכתי לא זה מה שחשוב. אתם מתנצחים הרבה בגלל הקנאות שלו. הפתרון שאת מוצאת לזה, "להחזיר לו", לא יעיל, כי עד עכשיו עשית זאת רק כדי לחנך אותו, וסביר מאדלהניח שהוא יודע שאת לא מתכוונת לזה באמת, ואז הוא רק משחק איתך את המשחק. מה שחשוב באמת הוא העובדה שאם הוא צודק ואין שום דבר בינו לבינה, הוא יכול להרגיע אותך, ולהראות לך שאת פרוט השיחות שלו, והוא מסרב לעשות זאת. כך שבין אם יש לו התכתבות עם מישהי, ובין אם אין והוא מתעסק במשחקי כוח במקום בעשיית שלום, משהו בסיסי לא בסדר ביניכם. את מחוייבת לעשות איתו שיחה אסרטיבית (לא אגרסיבית), שבה תבהירי לו שכל העניין הזה לא מקובל עלייך. שאת רוצה פתיחות ביניכם. אבל קחי בחשבון שבהחלט יכול להיות שהוא יעדיף שתיפרדי ממנו בשל חוסר האמון שלך בו (כי הוא מסרב לפתוח את פרוט השיחות שלו בפנייך), מאשר שתיפרדי ממנו כי תגלי שהוא פלירטט עם מישהי, כי אז לפחות לא תהיי בטוחה שהוא לא בסדר. וזה כבר עניין של כבוד, שבשלב זה אולי חשוב יותר בעיניו מהקשר. חשבי היטב לכן מה את רוצה להשיג, ואיך תנהגי בכל שלב, לפי ההתפתחויות, עוד לפני שאת נכנסת לשיחה. ויתכן שפתרון נכון כדי להגיע לפתיחות הוא להחליט, וגם לומר לו בשלב מסויים, שאת רוצה לדעת עם מי את עומדת להתחתן, ומוכנה לפתוח דף חדש גם אם עשה משהו, ובתנאי שתהיו גלוייםופתוחים זה לזו. אם זה יהיה כך, אז אולי אפילו ייצא מזה משהו טוב.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083