קונפליקטים בזוגיות: טיפים ופתרונות

תאריך פנייה: 12.06.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שוקי
זוגיות במשבר רציני
12.06.2010 • 17:26

שלום
אנו זוג בתחילת שנות הארבעים,בזוגיות פרק ב' לה יש 2 בנים ולי יש 4 ילדים,אנו יחד 3.5 שנים נשואים (לא מוכרים), הכרנו באינטרנט עם המון אהבה עצומה ועדיין יש אהבה,אבל עם המון כעסים והאשמות מצידה על כך שאני לא מביא מספיק פרנסה, ושהיא מוציאה יותר מימני, לפעמים כשאני מחליף עבודה המשכורת טובה ואז היא מבקשת שאת כל המשכורת אפריש להוצאות הבית וכועסת מאוד אם אני רוצה לתת לבן שלי דמי כיס או לקנות לו משהו מסויים,הצורה שהיא פונה אליי מאוד מזלזלת במילים ממש זוועה, היא לא בוחלת ולא בוחרת מילים, היא פוגעת בלי אבחנה ובגלל זה אני כועס עליה מאוד, שיחה נעימה ותרבותית תעזור הרבה להבנה ולתשומת לב.אנו חיים יחד עם 2 ילדיה עניין החינוך באחריותי כמעט ומאחר והם מקשיבים לי יותר בגלל גישה חד משמעית וברורה....הבעייה כל פעם שאנו מתווכחים זה מגיע לרמה ממש משפילה בעיקר מהמילים הפוגעות שלה, אני גם כועס ואז כבר בפעם העשירית היא מבקשת שאעזוב את הבית בטענה שאני חיי על חשבונה מאחר והיא מוציאה יותר מימני.אני לא מצליח להרגיש בטוח בחיים איתה(אנו גרים בדירה מושכרת) ובכל פעם שאני עוזב את הבית אני עוזב עקב כך את מקום העבודה כי אני צריך ללכת להוריי שגרים בעיר אחרת...זאת הבעייה הכי גדולה לחוסר יציבות שלי במקום עבודה...הסברתי לה את זה כמה פעמים, אמרתי לה עד כמה אני אוהב אותה את ילדיה וילדיי שחשובים לי גם כן ושאני מוכן לתת את כל מה שאני מרוויח ושאני מבין שזה לא מספיק אך זה כרגע המצב ,אני ממשיך לחפש עבודה עם הכנסה טובה יותר, מצד אחד היא רוצה אותי מאוד ומצד שני יש לה "פתיל קצר " ומתעצבנת אם הענשתי את הילד על עניין מסויים ולא מצליחה לשלוט בעצמה.... נפרדנו וחזרנו מעל 12 פעמים...היא אומרת לי שהיא אוהבת אותי אהבה עצומה ויודעת שמשהו לא בסדר בתקשורת בינינו....אני כבר אובד עצות..אנו לא יחד, אני אצל ההורים, ואנחנו על סף משבר, אני מבחינתי נמאס לי למרות אהבתי אליה ובכל זאת מחפש קרש הצלה אחרוןאנא עזרה דחופה

ד"ר אורן חסון
חוסר יציבות וחוסר כבוד הדדי
14.06.2010 • 01:01

שוקי יקר,
אתה מבין שאתה מנסה ליצור דו קיום עם בת זוג עם פתיל קצר, ושלא מצליחה לשלוט בכעסים שלה. מצד שני, כתבת שהיא מתעצבנת על שהענשת את הילד, ואני תוהה אם היא מגינה על הילד שלה או על הילד שלה. ובין כל מה שכתבת, אני תוהה אם היא בעיקר מתקשה לקבל את העובדה שיש לך מחוייבות לארבעה ילדים, והדרך שבה היא עושה זאת היא בהאשמה שאתה לא מפרנס מספיק טוב (ואיך אתה יכול, כשיש לך מחוייבות לעוד ארבע נפשות?).היא לא קלה, ואולי שניכם ביחד לא קלים. במצב העניינים הקשה הזה ביניכם, כשמנסיוני אני יודע שקורים ביניכם עוד כל כך הרבה דברים, שכל אחד מהם דרמטי מאד, לפעמים גם מנופח מאד, ושכל אחד מהם מקבל, באותו רגע, את דרגת החשיבות הגבוהה ביותר, עוד הרבה לפני כבוד הדדי, אין לי עצה אינסטנט בשבילך. את כל עצות האינסטנט אתה בודאי מכיר. אני אפילו לא יכול לומר לך ללכת איתה ליעוץ זוגי, כי בחוסר היציבות שלכם, אני חושש שיהיה לכם קשה מאד להתמיד, ובמצב הכספי שלכם אולי קשה לבצע אם תתמידו. אבל לא רואה דרך אחרת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083