קנאה בזוגיות: מה לעשות?

תאריך פנייה: 13.10.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ג'ס
מה זה אומר?
13.10.2006 • 14:39

שלום,
אני עובדת בחברה חדשה ומקסימה. המנהל הישיר שלי הוא בחור צעיר ונחמד, אנחנו מסתדרים מצוין, ואני מאוד נהנית. מכיוון שהחברה חדשה ועתירת תקציב, אני עוסקת בפרוייקטים רבים ומגוונים, החל מבחירת כוסות למשרד, גיוס עובדים ועד לפרסומים בתקשורת.אבל קיימת בעיה עם חבר שלי. אנחנו גרים יחד מספר חודשים, ומערכת היחסים שלנו מצויינת. העניין הוא שאני מרגישה שהוא לא מפרגן. הוא מפרגן לי באופן אישי, אבל לא לחברה. הוא טוען שזה שטויות, אבל אני לא חושבת כך.מספר דוגמאות- כשיצאו הפרסומים שלנו בעיתונות, שסייעתי רבות בעיצובם, הוא לא ממש התלהב, ואפילו הגיב בביקורת. בנוסף, הוא כמעט תמיד מתייחס באופן שלילי לבוס שלי. גם כשהוא אומר עליו משהו נחמד, כמעט מייד אחר כך הוא "מאזן" את זה עם אמירה שלילית. כשהשגנו יעד מדהים, שאף כתבו עליו בעיתונות התגובה שלו הייתה מאוד פושרת עד מזלזלת. לא ייחסתי לכך חשיבות מיוחדת מפני שחשבתי שזהו טעמו ודעתו, וזה בסדר. וכשהייתי מגיבה לדברים שאמר, הוא היה מסביר את דעותיו באופן רציונאלי, אז הנחתי לזה.אבל שיא השיאים היה היום. פרסמו עלינו ביקורת מאוד מרשימה, חלק מהשבחים נגעו ישירות אליי. באופן אבייקטיבי, אף אחד מהמתחרים שלנו, שנסקרו גם הם באותה כתבה, לא זכה לשבחים שכאלו. הגעתי הביתה עם העיתון, מאוד נרגשת ומתלהבת, הוא קרא את הכתבה, הסכים עם חלק קטן מהדברים, אבל אמר שהוא לא מבין ממה אני כל כך מתלהבת. שאלתי אותו למה הוא לא מפרגן לחברה, והוא מייד אמר בכעס שהוא מאוד מפרגן לי, מה שנכון, אבל התעקשתי שלחברה עצמה הוא לא מפרגן. הכעיס אותי מאוד שהוא משבית לי את השמחה. התחלנו להתווכח והוא יצא מהבית בכעס (הוא אמור היה לצאת), הלכתי לכוון הדלת, והוא פשוט סגר אותה והלך. זוהי תגובה מאוד לא אופיינית לו.חשבתי שאולי הוא מקנא בבוס שלי, כי מטבע התפקיד אני האדם הכי מקורב אליו בחברה ואנחנו עובדים המון שעות יחד, אבל אני חייבת לציין שאין לי ולא היה לי איתו דבר. אני מאוד אוהבת את חבר שלי ולא עולה בדעתי לעשות דבר אשר יפגע בקשר לנו, והוא יודע את זה. אולי זה נובע מתסכולים אחרים, אני לא יודעת. העבודה לא פוגעת בזמן שלנו יחד, נדיר שאני מגיעה הביתה אחריו, ואם כבר, יוצא שאני מגיעה לפניו...אני די מבולבלת מהמצב הזה, מה אני אמורה לעשות? לא לספר? לא לשתף כדי שלא יבאס אותי?מה?תודה,ג'ס

ד"ר אורן חסון
זה אומר שאת מלחיצה אותו
14.10.2006 • 21:10

ג'ס יקרה,
המשיכי לספר, רק תפסיקי לצפות לפירגון לחברה. גם אם הוא "יודע" שאת אוהבת אותו ולא את הבוס הנחמד שלך, שאיתו את עובדת צמוד, בהחלט יכול להיות שהוא כן מקנא. בהחלט יכול להיות שגם את היית מקנאה לו הוא היה עובד עם בוסית נחמדה וצמודה כפי שאת עובדת עם הבוס שלך, גם אם היית יודעת שהוא אוהב אותך. חוסר בטחון מסוג זה הוא תופעה טבעית, שמעט אנשים מצליחים לחלוטין להתעלות מעליו.אם תמשיכי לדרוש ממנו לפרגן לחברה, הוא ירגיש כפוי, ואין סיכוי שיצליח לעשות את זה. לעומת זאת, אם תמשיכי להתנהג כרגיל, ותורידי את רמת הציפיות שלך, גם תתווכחו פחות (מה שיאריך את חיי הזוגיות שלכם), וגם, לאחר זמן, כשיבין שהוא יכול להתנהג באופן טבעי ולא "כפי שאת מצפה ממנו", יהיה לו הרבה יותר קל לפרגן גם לחברה. וגם אם לא, די בכך שהוא מפרגן לך. השתדלי להסתפק בזה. יהיה לך הרבה יותר קל.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083