קנאה בזוגיות: איך להתמודד עם חרדות

תאריך פנייה: 22.11.2006 מס׳ הודעות: 6
חיפוש נושא
מורי
קנאה
22.11.2006 • 18:30

אורן שלום,בעלי ואני נשואים 10 שנים ולנו 2 ילדים, בעלי אדם נאה, נחמד, חיובי ורגוע המשתף איתי פעולה בכל מה שקשור לבעיות מסויימות שעולות ביננו מידי פעם ובכלל בבית ובחיים.בעייתי: קיימת בי כל הזמן קנאה סמוייה לבעלי שאני מנסה להשתלט עליה ולא לומר לו כלום כדי לא לגרום לא לרתיעה מלספר לי דברים, אבל מספיק שהוא מספר לי שישב עם מישהי לאכול צהריים בעבודה או שאני רואה אותו נסחף לשיחה עם מישהיא או טלפונית או פנים מול פנים בנוכחותי אני נתקפת בתחושה כזו שגורמת לי מתח פנימי רב. לפעמים אני מעירה הערות קטנות ועוקצניות ולפעמים פשוט מרסנת את עצמי.בעלי להגנתו טוען שהוא נאמן לי ועליי להיות רגועה ובטוחה בעצמי.לענייננו: מה עושים? איך מתגברים על התחושות המרגיזות האלו? אני אוהבת את בעלי ולא מוכנה לפגוע בו ומצד שני אני רוצה כבר להרגיש רגועה ולא מרוגזת מכל שטות קטנה. ולכן אני מוכנה לכל טיפ שתתן לי ובעבר נתתה לי כמה עצות מעולות...לתשובתך אשמח

ד"ר אורן חסון
להתגבר על חרדה
26.11.2006 • 00:52

מורי יקרה,
אם את שואלת אם את מזיקה לעצמך כשאת מתנהגת כך, התשובה היא שככל הנראה כן. לקנאה יש ערך כאשר היא משפיעה. והיא לא משפיעה בשני תנאים: האחד הוא כאשר אין על מה להשפיע, כי בן הזוג לא מתכוון להיות לא נאמן – ואז הקינאה עלולה להזיק על-ידי כך שהיא 'שותלת' מחשבות בראשו, שלא היו שם קודם), והשני, כאשר הוא כן מתכוון לבגוד, ולא מושפע מהעימותים שאת יוצרת, ולפעמים דווקא אלה גורמים לו לעשות דווקא, כדי שלא להרגיש נשלט.היא משפיעה לטובה כאשר היא מרתיעה (ולכן היא קיימת), והיא משפיעה כאשר היא עוזרת לך לשלוט, והיא משפיעה כאשר היא מסייעת לך להתגבר על חרדות שלך.ובכל מקרה, כמעט תמיד יש דרכים טובות יותר להגיע לאותן מטרות. דווקא קרבה אל בן הזוג, ויצירת קירבה שלו אליך, מקטינים את הנטייה לבגוד. כאשר טוב לו, הסיכוי שיעשה את זה יהיה יותר קטן. אבל נדמה לי שגם יצירת אוירה טובה לא תספיק לך, בשל החרדות שלך, ואלה מצידן מפריעות לך ליצור אוירה טובה. צריך, לכן, לשבור את המעגל. והדרך היחידה שבה את יכולה לעשות את זה, היא ליצור לעצמך תרגילים שתשתמשי בהם, במצבים שבהם את מרגישה שלא בנוח, כמו למשל שאת יודעת שהוא יושב עם מישהי שמעוררת את החרדות שלך, כדי להתעלם. כדי שלא לטלפן אליו, וכדי שלא לשאול אחר-כך מה קורה. להתרגל שלא לשלוט בכל רגע שלו ובכל מחשבה שלו, כי ממילא לא תוכלי לעשות זאת. ואם הוא ירצה לבגוד בך, הוא הרי יוכל לעשות זאת מבלי שתדעי. תרגלי את עצמך להתעלם ולהעסיק את עצמך בדברים אחרים דווקא במצבים שמעוררים בך חרדה, ותרגילי עצמך. זו הדרך הטובה ביותר להפטר מחרדות – חשיפה לגורם החרדה, ובמקרה שלך לא לבגידה, כמובן, אלא לתנאים שמעוררים בך את החרדה. והתגברות על החרדות בתנאים הללו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
לי
להתגבר על חרדה
26.11.2006 • 14:13

ד"ר יקר,
רוב תודות על תשובתך המפורטת , אני אכן מרגישה את התייחסותך הרצינית.לענייני: לא הבנתי את המשפט הבא שרשמת לי "תרגלי את עצמך להתעלם ולהעסיק את עצמך בדברים אחרים דווקא במצבים שמעוררים בך חרדה, ותרגילי עצמך"אשמח אם תוכל לתאר לי שוב את אופן התרגול.

ד"ר אורן חסון
להתגבר על חרדה
27.11.2006 • 00:50

לי יקרה,
כוונתי היא שבכל פעם כזו, תעסיקי את עצמך, במכוון, בעניינים אחרים, במקום לטחון את זה שוב ושוב. כשאת מוצאת עצמך מוצפת בחרדה כזו, וחושבת על כך באובססיה, עשי משהו אחר, אינטנסיבי, שיעסיק אותך ואת המחשבות שלך.

בברכה,
לי
להתגבר על חרדה
27.11.2006 • 19:32

אלפי תודות. עצותייך שוות זהב ואני עובדת על זה חזק וכבר מתחילה לראות תוצאות....

ד"ר אורן חסון
יפה מאד! בהצלחה...
28.11.2006 • 00:21
בברכה,