מה לעשות כשנדפקת?

תאריך פנייה: 22.11.2006 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
שותף
בעיות ביחסי שותפים
22.11.2006 • 23:04

שלום
ד"ר חסון היקר,אבקש לקבל את דעתך בנוגע לבעיה עם השותפה שלי בדירה.אני גר בדירה כבר שלוש שנים, לפני כחמישה חודשים נכנסה שותפה חדשה לאחר שהשותף הקודם עזב.השותף הקודם הינו חבר ילדות קרוב שלי והוא עזב לטובת שינויי אזור מגורים ומעבר עם בת זוג.יש לציין שכשבחרתי בשותפה הנוכחית התרשמתי שהיא בחורה טובה, אקדמאית ונראתה לי כמישהי רגועה ובעלת ערכים טובים. למרות שידעתי שזו הפעם הראשונה שיוצא לה לגור מחוץ לבית ההורים לא ראיתי בכך בעיה משמעותית.במהלך חמשת החודשים בהם אנו גרים יחד כשותפים המצב בלתי נסבל, אנחנו רבים כל הזמן ויש בנינו פערים בתפיסת העולם. הדבר הכי בעייתי הוא בכך שהיא מאוד כעסנית וזעפנית ואני לא יכול לדבר איתה על כלום. אני מרגיש שאני הולכך על זכוכית ואסור לי לדבר איתה כי כל פעם שאני מנסה לדבר איתה היא מתפרצת וצועקת תוך רגע.רק כשאני מעיר על דברים בדירה (וזה קורה לעיתי רחוקות ורק לגבי דברים שבאמת מציקים).לדוגמא, כאשר אני מבקש ממנה ברוח טובה, מקדים ומסביר שאני רוצה שלשנינו יהיה נעים ונוח בבית, שתשתוף כלים בזמן סביר, היא מתפרצת ותורקת דלתות בדירה.היא גם מאוד מאוד שטלתנית, היא עובדת בחייה כמנהלת צוות בחנות ואני מרגיש כאילו היא מנסה לנהל גם אותי. מדברת אלי בתון מאוד סמכותי, טובעני ולא נעים.החבר שלה זרק אותה לפני שבועיים וכנראה שהיא מתמודדת עם בעיה כלשהי. המקרה האחרון ששבר את גב הגמל מבחינתי היה בשבוע שעבר כשחזרתי מארוע בלילה גיליתי שהיא הביאה מישהו הביתה, לא מעניינים אותי החיים הפרטיים שלה ואני בעד שתהנה עם גברים, היא השאירה את הטלויזיה דולקת, היא פתחה חבילות שוקלת שקניתי בחו"ל וביקשתי במפורש לא לגוע בהם וההשאירה בקבוקי אלכוהול וכוסות מפוזרים בסלון. מאוד התרגזתי כשראיתי את המצב בלילה, בבוקר היא סידרה אבל הייתי חייב להסביר לה שזה לא בסדר לפתוח דברים שלי ללא רשות. שלחתי אסמס שבו ביקשתי לשמור על הסדר בבית ואמרתי לה שהיא חוצפנית ועוברת כל גבול. מאותו רגע היא לא מדברת איתי. אני שונא שיש אווירה כזו בדירה, אני גר עם שותפים כבר 8 שנים, אני יודע שזה מוביל לאווירה לא טובה אבל אני זה שכל הזמן מתקופף ומדבר איתי על הדברים ומנסה לפשר. אני לא מתכוון לעשות את זה שוב. נמאס לי!!!שנינו בני אמצע שנות העשרים.מה לעשות, דעתך ??תודה

ד"ר אורן חסון
נדפקת, ואתה צריך למזער נזקים
26.11.2006 • 01:12

שותף יקר,
נדפקת, וזה קורה. עכשיו, אתה צריך פשוט למזער נזקים.לשנות אותה זה קשה. אתה לא בן הזוג שלה, ועושה רושם שהיא מגיבה לא טוב להערות שלך, ובעיקר אם אתה הופך להיות יותר אגרסיבי.אז נסה להרגיע עד כמה שאתה יכול, מצד אחד, וחפש דרכים לצאת מהשותפות הזאת, מצד שני. זה אמנם לא נעים, אבל לעומת זאת, זה הרבה יותר קל מגרושים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
שותף
בעיות עם שותפים
27.11.2006 • 15:51

העצות שלך יקר
ות מפז.תמיד עוזרות לראות את הנתיב הנכון, היותר מעשי ויעל של החיים.תודה ושבוע נפלא !!