שיפור קשר: מה לעשות?

תאריך פנייה: 22.11.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
חסוי
שיפור זוגיות
22.11.2006 • 14:08

שלום רב
!אני בת 27 ויש לי חבר כשנה וחצי ואנחנו גרים ביחד.בחודש וחצי האחרונים אני כמעט כל יום רבה איתו או עושה לו פרצופים על:א.שאנחנו בקושי יוצאים לבלות ואנחנו כל הזמן בבית.ב.שאני מנקה לבד ואין לי כוח.(ובכמה הפעמים אמרתי לו שאני רוצה לעזוב והוא הבטיח להשתנות ולהיות בסדר.)וביומיים האחרונים על זה שהוא מדבר עם בנות ופלרטטן וכו' .(כי שמעתי שהוא העיר למישהי שהיא תופסת מעצמה והתעצבנתי).*אתמול הוא אמר לי כי נמאס לו שאני כל הזמן רבה איתו וכי הוא לא רוצה מישהי שתריב איתו כל הזמן וזה מאוד הפריע לי .אני באמת לא רוצה לריב כל הזמן והקשר הזה חשוב לי אבל אני לפעמים לא יודעת מה לעשות אני יודעת שהוא רוצה להשתנות אבל בגלל שזה לוקח קצת זמן אז יש לי התפרצויות.(רוב הזמן אני מתעצבנת בצדק).ואני לא רוצה שימאס לו ממני ואני רוצה שיהיה לנו רק טוב.מה אני יכולה על מנת לשפר את הקשר????ולהפסיק לעשות פרצופים ולהתעצבן על כל דבר???ולגרום לו להבין שגם הוא צריך לתת מעצמו.(כבר דיברתי איתו על זה.)

ד"ר אורן חסון
להפסיק לדרוש ממנו להשתנות?
25.11.2006 • 02:09

חסוי יקרה,
את שואלת מה את יכולה לעשות כדי לשפר את הקשר. הדבר הראשון הוא להפסיק לדרוש ממנו להשתנות. אם תעשי את זה, תפסיקי גם לעשות לו פרצופים ולהתעצבן על כל דבר, והקשר ישתפר להפליא. תריבו פחות, ויהיה לו מאד טוב איתך. השאלה היא רק אם לך יהיה טוב איתו, ואולי כאן הבעיה. ולכן, תצאי מתוך הנחה שהוא לא ישתנה (כי אם תדרשי ממנו להשתנות, אולי הוא לא יישאר איתך), ותחליטי אם הוא מתאים לך. אם לא, תסבירי לו מה לא מתאים לך, תגיעו למשא ומתן, ותחליטו אם אתם מצליחים להגיע לשיווי משקל כלשהו ביניכם. אם לא, אז אולי לא כדאי לכם בכלל להיות ביחד. זו החלטה שלכם על מה אתם מוכנים לוותר ועל מה לא, כדי לחיות ביחד.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083