קמצנות בזוגיות: מה הסיבות?

תאריך פנייה: 09.10.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
עידית
התייעצות
09.10.2006 • 10:57

רוב שלומות ד"ר חסון וחג שמחאני גרושה עם ילדים ונמצאת במערכת יחסים עם גבר כשנה בערך. (אני בביתי והוא בביתו)בהתחלה הכל היה נפלא וכשרואים את החסרונות קצת מעגלים.....או נכון יותר לומר מתפשרים ומרגישים כי זה לא נורא כי ישנם דברים טובים אחרים......והרי אין מושלם (אפילו לא אני).עם זאת לאחרונה ישנה תכונה שקשה לי לסבול עוד ........קמצנות.אני יודעת כי אני לא אישה שמבקשת הרבה מבן זוגה, אני מפרנסת את עצמי לבד ואין לי הרבה דרישות.......ואם יש לי דרישות אני דורשת אותן מעצמי.אבל לפעמים אני מרגישה .......בערך מנוצלת.......למשל זו פעם שניה שהוא בא אלי בחג ללון עם שלושת ילדיו........עובר בטיילת לפני בואו וקונה מתנות לו ולילדיו ובא אלי בידיים ריקות. הוא אפילו לא מביא תשומת לב לילדים שלי.הוא נכנס עם הילדים שלו והם מראים לנו אילו מתנות יפות הם קנו לעצמם ......ולי או לילדים שלי אפילו לא חפיסת שוקולד..........לפני שבועיים היה לו יום הולדת.....קישטתי את ביתו בבלונים, קניתי עוגה יפה ונרות לרומנטיקה, קניתי לו מתנה יפה ויקרה מאוד, הזמנתי אותו לארוחה במסעדה יוקרתית.......ולמחרת כשנכנסנו לחנות ורציתי לקנות לי פרחים יבשים ב-9.90 ש"ח גיליתי כי נגמר לי כל הכסף. ביקשתי ממנו אם הוא יכול לשלם עלי כי נתקעתי בלי מזומנים אז תשובתו היתה "יש לך כרטיס אשראי, תשלמי בכרטיס אשראי"אבל הם לא יקבלו סכום שכזה, התעקשתי.והוא בשלו.......תנסי, אם לא יקבלו ממך אז אני אשלם.אני מתפוצצת מרוב גועל........את כל הכסף שהיה עלי הוצאתי עליך ואתה מתחשבן איתי על סכום שכזה........מה גם הוא יודע שאני אחזיר לו.......לפני כמה ימים הוא ביקש שאחזיר לו 80 א"ג....... כשהושטתי לו את הכסף עוד הייתי בטוחה שהוא צוחק...........אבל הוא הושיט את ידו, לקח את ה80 א"ג ושילשל אותם לארנקו.מעולם לא ביקשתי שישלם עלי דבר ותמיד אני מחזירה לו כל שקל עד הגרוש האחרון אבל האם זה לא מוגזם?ואיך בכלל אפשר לומר לו שההתחשבנות על הגרוש גורמת לי לחלחלה....בלשון המעטה?האם עלי להתפשר כי הרי אין מושלם?אני חושבת שאני כועסת ומאוכזבת מאוד..........תודה לך ד"ר חסון ותבורך על כל פועלך.עידית

ד"ר אורן חסון
קמצנות. מאיפה זה בא?
11.10.2006 • 09:41

עידית יקרה,
עושה לי רושם שהוא מנסה לחנך אותך. יכול להיות שמרגיז אותו כשאת יוצאת ללא כסף, או שאת מוציאה יותר מדי כסף על דברים שהוא חושב שהם מיותרים לטעמו, או משהו אחר בנוסח הזה, ודרך ההתחשבנות שלך הוא מנסה ללמד אותך לנהל את החשבונות שלך. אני לא לגמרי בטוח בזה, אבל זה הרושם שאני מקבל, וזה יכול להיות נכון גם אם את חושבת שאת מנהלת את עניינייך כראוי. עדיין ייתכן שכך הוא מרגיש. או שהוא מנסה ליצור הפרדת חשבונות מוחלטת, כדי ללמד אותך שהוא לא יוציא עליך כסף, כי יש לו את ההוצאות שלו, ואת הילדים שלו, ומעבר לזה הוא לא מוציא גרוש על אף אחד. כך שאם את רוצה להוציא עליו, זו בעיה שלך, לא שלו. זה לא יפתה אותו לנהוג באופן דומה. ולאפשרות הזו, את קוראת קמצנות. מה שאני רוצה לומר בזה הוא שגם לקמצנות יש סיבות, בין אם הן מוצדקות, ובין אם לאו. זה נובע מפחד מסויים. אולי מפני חוסר שליטה כשהדברים יידרדרו אחר-כך, בעקבות יצירת תקדים. אז הוא דואג לשליטה מוחלטת, מבלי לשים לב כל כך להשפעה של זה עלייך.כדאי לפתוח את העניין לשיחה, כי האלטרנטיבה, כך נראה לי, היא שאם זה ימשיך כך לא תישארי שם. עדיף ליצור את העימות, בעדינות עד כמה שאפשר, אבל באסרטיביות, ולנסות לברר ממה בדיוק הוא פוחד (ונא לא להשתמש במילה "פחד", כי היא תסגור אותו). עד כמה שאפשר ללא האשמות, אבל בנסיון להבין איך הוא חושב ומדוע.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083