תמיכה להתמודדות עם החלטות זוגיות
לי
עזיבת הבית
⌄
שלום
ד"ר וחג שמחאני בת 25 וסיימתי השנה תואר ואני כעת בהתמחות שמסתיימת במרץ ואז יש לי מבחן גדול במאי שיש ללמוד אליו חודשיים מראש. לאחרונה עלו בי מחשבות לעזוב את הבית של ההורים ולעבור לשכירות. יש לחץ סביבתי (של חברים אחיות גדולות וכו') להתחיל היות עצמאית ולעזוב את הבית. מאידך האם זה חכם לקום ולהתחייב לשנה שלמה של שכירות כאשר יש לי מבחן גדול באמצע ולא בטוח שלאחריו אמצא עבודה קבועה?תודהלי
ד"ר אורן חסון
תמיכה כדי לצאת, תמיכה כדי להשאר
⌄
לי יקרה,
את צריכה לשקול את העניין באופן כלכלי, קודם כל. כלומר, לבדוק אם את יכולה לעשות את הצעד הזה בהתאם ליכולות הכלכליות שלך, ולהניח את המצב הפחות טוב כלכלית. יש בזה תמיד לקיחת סיכון, אבל לפעמים הסיכון לא גדול אם יש דרך לצאת ממנו במצב הגרוע ביותר (למשל: לשאול את ההורים אם במצב הגרוע ביותר, יוכלו לתמוך בך עד סיום השנה הזו, אם לא תצליחי להסתדר לבד – והגיעי אליהם עם הצעה מסודרת, ועם הערכה של מינימום ומקסימום). והרי אם את יוצאת, את גם חוסכת להם כך וכך שקלים בזמן שאת מצליחה להיות עצמאית.אבל יש לי רושם שכולם לוחצים עליך לצאת מהבית, ולך בכלל לא מתחשק לצאת מהבית, וכל מה שאת רק רוצה ממני הוא תמיכה, כדי שתרגישי חזקה יותר בהתמודדות הזו.
לי
לד"ר חסון
⌄
תודה על תשובתך..אני רוצה אך נלחצת מכך שזה יהיה עכשיו .. אני הייתי מעדיפה שזה יהיה אחרי המבחן ואחרי שאמצע עבודה מסודרת. רק רציתי לדעת האם זה תקין?
ד"ר אורן חסון
לד"ר חסון
⌄
לי יקרה,
זה תקין עכשיו, זה היה תקין לפני שנתיים, וזה יהיה תקין בעוד שנתיים. אולי. הכל תלוי ביחסים שלך עם המשפחה שלך, וביכולת שלך, לא?